Tràgic succés a Pego: mor na Maria Mengual com a conseqüència d’un incendi a sa casa

Pilar Bordes, assistenta social de la Mancomunitat de Pego, L’Atzúvia i les Valls, aquest matí quan ha obert la porta de casa de Maria Mengual Bañuls, al carrer Lope de Vega 35, s’ha trobat amb una bafarada de fum. L’assistenta s’encarregava, tots els matins, d’ajudar a alçar a Maria perquè aquesta tenia problemes de mobilitat.
Avui en anar a obrir la porta s’ha trobat un núvol de fum. No es veia res a l’interior de la vivenda, ja que tot era cobert de fum negre. L’assistenta social ha intentat distingir alguna cosa entre el fum, però aquest era massa dens i després de cridar a la dona que hi vivia i no obtenir resposta ha procedit a telefonar al 112. El primer que li han dit és que no obrira la porta per evitar possibles escapaments de gas.

Ràpidament han acudit els bombers, la guàrdia Civil i la Policia Local a més de l’Alcalde, Carmelo Ortolà, el Regidor d’Educació i encarregat de Protecció Civil, Àngel Sendra i posteriorment, ha acudit als llocs dels fets la Regidora de Serveis Socials, Anna Aparici. Esperaven que es personara el jutge per tal de què procedira a l’alçament del cadàver.

La víctima, Maria Mengual Bañuls era una dona major que vivia sola i rebia assistència social per tal d´ajudar-la en el seu dia a dia. Algunes veïnes comentaven que a part de les assistentes, els fills i les mateixes veïnes també passaven moltes estones amb ella.

Tot indica que la causa de l’incident ha estat un accident domèstic. Les hipòtesi apunten a què la dona va tropeçar amb la lampadeta de nit i la caiguda d’aquesta ha fet que s’encenguera el matalàs i aquest anara consumint-se lentament. La dona, no ha pogut reaccionar a temps i l’excessiva inhalació de fum ha provocat la seua mort.

Aquest matí es reunien al lloc dels fets vàries desenes de veïns i veïnes sorpresos per la notícia. Fora de la vivenda, a un costat de la façana, s’amuntegaven diversos objectes calcinats: el somier, algunes fustes i la tauleta de nit que segurament estava al costat del capçal del llit i que només havia estat cremada per una banda. Els voltants de la porta per la banda de fora presentava un color ennegrit pels efectes del fum.

A l’interior de la casa es trobava humit i encara amb restes d’aigua que evidenciaven la intervenció dels bombers. També sobresortia un braser proper a la porta amb la perilla intacta només emmascarada per l’efecte del fum.
291 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!