Tot preparat per a l’arribada dels Reis d’Orient a Pego

Després de la visita de l’ambaixador reial pels comerços de Pego, hui arriben a la localitat els emissaris reials, els pajes, que cap a les 18:30h. pujaran al saló de plens de l’Ajuntament per a recollir les cartes dirigides a Ses Majestats. Des de les 16h. hi haurà atraccions infantils a la plaça de l’Ajuntament, gentilesa de la regidoria de Festes. Dijous, els Reis Mags arribaran, per Ambra a les 18h.
La data perquè Melxor, Gaspar i Baltassar visiten els nostres pobles i ciutats està cada vegada més propera. I Pego enguany ho està vivint intensament, ja que ahir mateix va rebre la primera visita d’un ambaixador reial. Aquest honor es va deure a la massiva escriptura de cartes escrites al municipi en aquest inici de 2012. Així, l’ambaixador reial es va encarregar de visitar els distints comerços pegolins per a veure si havien rebut alguna carta per als Reis Mags.

Una activitat frenètica com la d’aquests dies va obligar a Ses Majestats a contactar amb gent de Pego per poder organitzar tot el vaivé d’aquestos dies. En aquesta ocasió han estat les filades capitanes mora i cristiana les elegides, com anunciava fa unes setmanes el regidor de Festes, Raül Tamarit.

La frenètica activitat reial continua avui, dimecres 4 de gener. Segons apuntava la portaveu Templària Maite Ferrándiz, “és el dia més especial per als xiquets perquè és el dia que ja poden arribar al que són els pajes reials” o el que és el mateix, el dia oficial d’entrega de cartes amb les demandes de joguets perquè els porten els Reis d’Orient. Aquest dia també té novetat: la recollida de cartes als emissaris reial es durà a terme al saló de plens de l’Ajuntament de Pego a partir de les 18:30 hores.

Perquè l’espera dels més menuts i les més menudes de la casa siga més lleugera, el regidor de Festes anunciava entreteniment assegurat a la plaça de l’Ajuntament; “a partir de les 4 de la vesprada hi haurà inflables”.

La gran vespra de Reis, el dijous 5 de gener, a partir de les 18:00h. la màgia inundarà Pego amb la gran Calvacada Reial. Aquesta desfilarà per l’itinerari de costum que ens recordava el regidor de Festes, Raül Tamarit. Carrers Jaume I, Major, Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Agustí i Pla de la Font. Un recorregut que, no s’ha d’oblidar té dos parades obligades. La primera d’elles a l’Ajuntament de Pego, ja que el balcó de la casa consistorial és l’elegit per Gaspar, Melxor i Baltasar per a transmetre el seu discurs a la població pegolina.

La Calvacada Reial és una desfilada molt especial en la que els ajudants reials han introduït diverses novetats. D’una banda, el portaveu Alaçdrach, Joan Folqués anunciava que “els xiquets que vullguen participar en la calvada obrint el desfile podran fer-ho vestint-se de pastorets o alguna cosa similar”. Només han d’acudir vestits a la plaça del Convent abans de les 18:00h.

La gran novetat d’enguany per a Pego és que els xiquets i les xiquetes que vullguen rebre els regals de la mà de Melxor, Gaspar o Baltassar ho podran fer en acabar la calvalcada reial al Casal Cultural. Només han de dir-los-ho als seus pares i aquestos als ajudants reials, Alaçdrach i Templàries.

Una altra de les innovadores iniciatives per a aquestos Reis ha de veure amb el costum pegolí d’adornar els balcons amb globus de colors per a atraure l’atenció dels Reis d’Orient i els cabassos farcits de menjar per als camells o cavalls de Ses Majestats. Enguany, l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego ha llançat el primer Concurs de Balcons Reial, com explicava la presidenta de l’Associació Victòria Pastor. El jurat avaluarà els balcons la mateixa nit de Reis, durant la cavalcada de Ses Majestats. El Premi consisteix en unes entrades al Bioparc.

Així mateix, Victòria Pastor recordava tota la informació referent a la ja tradicional campanya de Nadal als comerços associats. Aquesta tradició recordem que consisteix en rifar tres premis en metàl•lic que s’hauran de consumir a les botigues associades. El primer premi és de 1.000 euros. A més, hi ha dos segons premis de 250 euros cadascun. El sorteig tindrà lloc mentre els Reis d’Orient estiguen dirigint-se al balcó de l’Ajuntament per a fer el seu discurs anual.

Acabem aquesta crònica amb el desig de Raül Tamarit com a responsable de Festes, “que la gent acudisca” a tot el programat “perquè dóna gust vore la quantitat de xiquets i la il•lusió que es veu pels carrers”. Concloïa Tamarit que “un somriure dels xiquets, això és impagable”.
443 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!