S’inicia la campanya contra els excrements de gossos al carrer

Passada la festivitat de Sant Vicent, l’ajuntament de Pego a través de la Policia Local inicia la campanya per eradicar els excrements que poblen els carrers del municipi. Ho faran amb vigilància puntual de la Policia Local i amb un lector de xips recentment adquirit. Que els excrements dels gossos i gosses són un problema diari ningú pot dubtar-ho. I és que normalment has d’anar mirant al terra per tal de no xafar-ne cap, cosa impensable en qualsevol altre país europeu. És per això que és normal que l’ajuntament reba nombroses queixes de la ciutadania sobre la brutícia als carrers o a les zones verdes que poden arribar a dissuadir del que seu ús és recreatiu degut a la impossibilitat de caminar entre els excrements. Per tant, és important per als animals de companyia que els seus propietaris i propietàries coneguen, entre d’altres coses, que s’han de mantenir nets els carrers dels municipis. Aquest fet implica que s’han de recollir els excrements que els seus animals dipositen en la via pública –normalment amb una borsa de plàstic. Davant, però, de la poca sensibilitat que encara continua havent al municipi entre els amos i ames d’animals l’ajuntament ha decidit encetar una campanya per a eradicar aquest problema crònic, com explicava setmanes enrere l’alcalde del municipi, Carmelo Ortolà que anunciava que després de la festivitat de Sant Vicent s’encetaria aquesta campanya “perquè les persones respecten les normes”.

Per a assegurar-se l’efectivitat de dita campanya l’ajuntament ha adquirit un lector de xips per tal de reconèixer els propietaris i propietàries dels animals i així no tenir dubte de a qui es tramita la multa per imcompliment de normativa. Aquells animals que no tinguen xips seran seguits per la Policia Local fins a sa casa per no tenir dubte de qui és. Ortolà anunciava així que el propietari o propietària “va a enfrontar-se a una denúncia per no respectar a la resta de persones”.

El que també té clar el primer edil és que “es necessita que la gent es conciencie” perquè admitia que “és impossible que hi haja un policia a cada cantó vigilant a un gos”, tot i això el cert és que “va a iniciar-se una campanya” que implicarà que “a certes hores [els policies locals] es dedicaran a pegar una volta i pillar als gossos que els amos i ames deixen solts perquè facen les seues necessitats i posteriorment tornen a casa”.

539 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!