Portes Obertes de la Casa de Cultura per a celebrar el dia del llibre

La regidoria de Cultura de l’ajuntament de Pego ha programat per al proper diumenge una jornada de portes obertes per a celebrar el dia del llibre. A més de poder accedir lliurement a la Biblioteca Municipal i als Museus d’Art Contemporani i Etnològic, a les 11’30 hi haurà contacontes organitzat pel Grup de Dones Cabal; Fireta del llibre i les persones que s’hi acosten rebran, de les AMPES de Pego, un obsequi relacionat amb els llibres. Demà, 23 d’abril, se celebra el Dia Internacional del Llibre. Aquesta festa de la literatura i la lectura va començar a celebrar-se el 7 d’octubre de 1926, quan una persona inquieta i entusiasta, l’escriptor i editor valencià afincat a Barcelona, Vicent Clavel Andrés, un gran enamorat de la figura de Miguel de Cervantes i el seu Quixot, va proposar homenatjar aquest instituint un dia especial. Va triar eixe 7 d’octubre per a celebrar-ho el dia del seu naixement. Aquesta data inicialment triada l’any 1930 es va traslladar a que actualment coneixem, el 23 d’abril, dia del soterrament de Cervantes. Molt més tard, l’any 1995, va ser quan la UNESCO va instituir el 23 d’abril com a el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor. Cal recordar que un 23 d’abril no només va ser soterrat Cervantes, sinó que va morir Josep Pla i William Shakespeare.

A Pego, enguany el Dia Mundial del llibre se celebrarà el diumenge, 26 d’abril, amb una jornada de Portes Obertes de la Biblioteca Municipal en particular i la Casa de Cultura en general des de les 10 del matí i fins les 2 de la vesprada, per “a donar-li tota la importància que es mereix eixa data”, explicava la regidora de Cultura Elvira Ciurana que alhora declarava que així “totes les persones que treballen tinguen l’oportunitat d’anar i gaudir del moment i els que tenen fills menuts puguen acompanyar-los a la Biblioteca i que coneguen l’ús d’ella”.

La Regidoria de Cultura, amb col·laboració del Grup de Dones Cabal, de les AMPES de tots els col·legis de Pego i d’algunes de les llibreries del municipi han programat altres activitats. Així, durant tota la jornada de portes obertes les persones que visiten la Casa de Cultura podran assabentar-se de totes les novetats editorials en la Fireta que hi haurà muntada a l’entrada de la Biblioteca Municipal, així mateix, rebran un marcapàgines de part de les AMPES realitzat pel Taller Ocupacional. A les 11’30 i dins dels contacontes mensuals que organitzen el Grup de Dones Cabal els més menuts i també majors podran escoltar el contaconte ‘La Gosseta Coixeta’, narrat per la nostra companya Carolina Ferrer i altres sorpreses.

La regidora de Cultura convidava “a tot el poble [a acudir a la Casa de Cultura] per a que puguen gaudir eixe dia de la Biblioteca i dels Museus”.

Per la seua banda, aquesta casa, Ràdio Pego, demà inclourà en la seua programació diferents fragments literaris de distints estils i autors i autores per a donar suport als llibres i la lectura, un plaer que qui encara no l’haja descobert… no sap el que s’està perdent.


487 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!