S´enceten els actes de la setmana de la dona

Dissabte dia 3 de març, cap a les 11.30 del matí, s´inaugurarà el III Mercat Medieval a Pego, un recorregut en el temps que porta associat ball, faules d´Esop, teatrers, domadors de serps, donyets, espectacles nocturns, falconeria, escriptura gòtica, música i animació. El mateix dissabte, a les 10 de la nit, concert de Diana Navarro al Teatre Municipal. Ja diumenge, I Concentració de Boixeteres i exposició dels seus treballs. Un cap de setmana d´infart, així es podria qualificar aquest. Encara no fa ni dues setmanes que visquérem Carnestoltes i ni una que el soterràrem i aquest dissabte i diumenge els pegolins i les pegolines tenen una cita amb l´època medieval. I és que, una part de Pego, durant dos dies es transformarà en una àgora de al voltant dels segles XIII i XIV. Aquesta III edició del Mercat Medieval s´inaugura el dissabte, 3 de març, aproximadament a les 11.30 del matí amb un pregó de benvinguda i la coreografia del grup Malaball que no deixarà indiferent ningú. Aquest Mercat Medieval és la primera de les activitats que s´han programat des de la Regidoria de la Dona per a celebrar la setmana de la dona, abans del 8 de març.

Però les activitats que es desenvoluparan a l´interior d´aquest Mercat Medieval no deixaran pràcticament temps per descansar els ulls. Perquè des de les 11.30 fins a les 13.45 hores hi ha programades actuacions. Actuacions que es reprendran a partir de els 6 de la vesprada i fins a les 9.30 de la nit; durant els dos dies. Teatrers, animació musical, faules d´antany, contes encadenats, retaules, espectacles nocturns, balls… tot això es podrà observar pels carrers de l´època medieval. Ana Aparisi, regidora de la dona, desvelava una de les novetats del Mercat Medieval d´enguany.

Pegasus, una empresa gironina especialitzada en el muntatge de mercats d´aquest tipus és l´encarregada a 2007 de l´organització de tota la tramoia que necessita un mercat d´aquestes característiques per a transformar un poble durant tot un cap de setmana. Altres novetats per a enguany són els tallers de cistellers i d´escriptura gòtica que es podran realitzar al mercat. També hi haurà exposició i exhibició de falconeria i caravana d´ases.

Canviem d´escenari, sense canviar de setmana (la de la dona) ni de dia perquè el dissabte a les 10 de la nit el Teatre Municipal albergarà l´actuació de Diana Navarro, una jove cantant malaguenya criada en un barri de pescadors. Ella mateixa defèn i defineix la seua música com una particular fusió de flamenc, chill out i àrab, amb el que pretén oferir alguna cosa diferent. Aparisi, destacava d´aquesta promesa musical el seu torrent de veu. A Ràdio Pego es va poder comprovar, en directe, la potència de veu de la revelació en el món de la cançó de 2006 al programa “Taula Oberta”.

I ja diumenge, al carrer Poeta Lorente, es durà a terme un espectacle ple de tradició, d´agilitat i precisió: la I Concentració de Boixeteres de Pego. Serà a partir de les 10 del matí i allí s´uniran totes aquelles dones que dominen l´art de fer boixets. Per a situar a l´audiència, el boixet és un pal xicotet tornejat de fusta de boix utilitzat per a fer puntes de coixí. Els treballs realitzats per les boixeteres es podran contemplar a la Casa de Cultura el mateix diumenge.

Les activitats al voltant de la setmana de la dona continuaran el dilluns que ve i es perllongaran fins el dijous dia 8 de març, dia internacional de la dona treballadora.
472 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!