Saül Ortolà, cap de llista d’ERPV al Senat per Alacant

El pegolí ha estat elegit pel Consell de País d’Esquerra Republicana del País Valencià per a encapçalar la candidatura al Senat per Alacant. Esta posició, però, està pendent dels possibles pactes que es puguen produir entre diversos partits de caire valencianista per a confluir junts a les eleccions generals. Sobre la seua activitat en política local, Saül Ortolà, manifesta que està deixant passar un temps abans de reprendre-la, si fos oportú.
Els moviments de cara a les Eleccions Generals del 20 de desembre no deixen de succeir-se a l’ampli espectre electoral. Un dels últims té un pegolí com a protagonista. I és que el 31 d’octubre Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) celebrava el seu Consell de País en el que aprovava els candidats i candidates per al Congrés dels Diputats i el Senat. En este últim apartat trobem el nom del pegolí Saül Ortolà que ha estat designat per a encapçalar la candidatura al Senat per Alacant.
Quan li van proposar esta possibilitat, explica Saül Ortolà, estava sospesant la possibilitat de deixar la política, almenys la local, després de 8 anys al peu del canó sense obtenir els resultats desitjats. No obstant això, davant l’oferiment de l’Executiva d’ERPV i del recolzament del Consell de País a la candidatura, Ortolà «no podia dir que no».
ERPV és un dels partits que està en converses perquè es puga dur a terme una gran coalició de partits valencianistes de cara a les properes Eleccions Generals. De fet, el mateix 31 d’octubre el Consell de País ratificava per unanimitat un acord d’acció política amb Esquerra Nacionalista Valenciana i Els Verds per a concórrer conjuntament a les Generals. No obstant això, ERPV continua parlant amb altres forces polítiques per tal «d’establir una àmplia plataforma electoral valenciana i valencianista amb l’objectiu d’assolir un grup parlamentari propi al Congrés». És per això que la possibilitat que Saül Ortolà continue encapçalant la candidatura al Senat per Alacant en eixa hipotètica plataforma electoral està en l’aire.

Mentre esta circumstància s’aclarix, el pegolí manifesta que seria un «honor per a mi ser el primer senador pegolí». Així mateix, reconeix que seria «un orgull defensar els interessos dels valencians i dels veïns de la Marina Alta i dels pegolins i les pegolines».
El Senat és una cambra territorial que no ha arribat a tindre el pes que li atorga la Constitució, eclipsada principalment pel poder atorgat al Congrés dels Diputats. De fet, el Senat és, junt amb les Diputacions, objecte d’anàlisi i crítica i està en el centre del debat sobre la supressió d’institucions per la duplicitat que hi representen. Tot i esta realitat, Saül Ortolà, defensa que «s’ha d’estar allà on es decidisca qualsevol pressupost o qualsevol iniciativa que ens perjudique o ens ajude».

Des de les eleccions de maig de 2015 Ràdio Pego no havia tingut notícies del portaveu d’Esquerra Pego i candidat d’Acord Ciutadà a la localitat, és per això que no s’ha pogut resistir a preguntar-li sobre la seua relació actual amb la política local. Ha reconegut Ortolà que «els resultats de les Eleccions Municipals no convidaven a una il·lusió de continuar en la política local» perquè reconeixia que van ser «uns resultats molt roïns» i que «no ens esperàvem després de quatre anys de quatre anys d’una faena intensa i una faena altruista completament». La decisió, per tant, va ser la de «deixar passar un temps i, deixar a qui havia guanyat les eleccions que governara i, a qui els pegolins i pegolines havien decidit que estiguera a l’oposició, que fera oposició i, després d’un temps prudencial, reprendre l’activitat en una nova Executiva i amb gent que tirara endavant el projecte d’ERPV a Pego».

La realitat local la separava Saül Ortolà de la resta de la seua activitat política ja que continua com a President Comarcal d’ERPV a la Marina Alta i és membre de l’Executiva de País, és per això que assenyala que «continue fent política a nivell de País Valencià i de comarca».
584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!