Les pluges provoquen el despreniment de part de les teules de la cúpula de la capella de l’Ecce-Homo

A mitjan matí era quan es produïa este despreniment després que, a determinades zones de Pego, s’hagen acumulat més de 111 litres per metre quadrat. La cúpula estava pendent de restaurar i de fet, part dels diners recaptats en el festival que es va organitzar el passat 24 d’octubre, anaven a destinar-se a la seua reparació.
A les 9.30 del matí Ràdio Pego es posava en contacte amb la Policia Local per saber si s’havia produït alguna incidència a causa de l’abundant pluja que queia des d’esta matinada a localitat. A eixes hores, que plovia amb menor intensitat, des de la Policia Local se’ns comunicava que no s’havia produït cap incident però que era el moment en què els barrancs i rambles començaven a baixar plens, una vegada la pluja acumulada a les muntanyes i valls de l’interior, arribava al terme de Pego. Es demanava aleshores que se circulés amb precaució. I és que a zones del terme com Salomona s’havien registrat 111 l/m² , a Ambra 100 l/m² i al Convent 76.3 l/m². Actualment Avament Predicció ja apunta a un registre acumulat global de Pego de 112 l/m². AEMET indica, fins a les 12h., que s’han acumulat 87 l/m², 27.4 d’ells en la franja de les 9 del matí.
Amb esta imatge, a les 10.09h., Ràdio Pego rebia un correu informant que s’acabava de produir el despreniment de part de les teules policromades en blau que conformen la característica cúpula de la capella de l’Ecce-Homo. A les 10.27h., el Grup de gent jove de l’Ecce-Homo publicava al seu perfil Facebook una foto que il·lustrava a la perfecció la notícia, eixe despreniment de teules de la cúpula.

Font:Grup de gent jove de l’Ecce-Homo


El més curiós és que, com si d’un pressentiment es tractés, diumenge 1 de novembre, Tots Sants, el Grup de gent jove de l’Ecce-Homo publicava també a Facebook la recaptació total que havien aconseguit amb l’organització del Festival a benefici de les obres de l’ermita de Sant Josep i de la cúpula de la capella de l’Ecce-Homo. Pego sabia que l’ermita de Sant Josep va ser restaurada fa poc. El que potser no sabia —tot i que podia intuir-ho— era la necessitat urgent d’una intervenció en la cúpula de la capella de l’Ecce-Homo. Un fet que l’organització del festival deixava clar.


Imatge facilitada per Edu Alcina


La recaptació total del Festival a benefici de les obres de l’ermita de St. Josep i de la cúpula de la capella del Stm. Ecce-Homo del passat dissabte 24 d’octubre va estar de 1.425€, dels que l’organització descompta 75€ de les despeses d’impremta i 125€ dels detalls que va donar a les persones que van actuar desinteressadament, el que dóna un total net de 1.225€. Un muntant econòmic que, tot i que remarcable i que suposa que al voltant de 300 persones van assistir al festival, no deixa d’intuir-se insuficient per escometre una obra de restauració sobre la cúpula de la capella de l’Ecce-Homo per a reposar les teules caigudes i reforçar el conjunt.

La Capella de l’Ecce-Homo (1759), assentada sobre l’antic Hospital de Pobres, és obra de Francisco Cabezas i diuen que és una anticipació a la seua obra major de San Francisco el Grande de Madrid. Destaca pel seu agosarament arquitectònic amb una cúpula octogonal ornamentada amb teules blaves.
815 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!