Reunió informativa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Pego

Demà dimarts, 21 de maig, a les 19 hores, a la Casa de Cultura de Pego. Una reunió per a contactar directament amb les persones amb problemes amb la seua hipoteca o persones que vullguen col·laborar. Es parlarà del protocol d’actuació que utilitza la pah i també de la necessitat d’unir forces davant els bancs per poder aconseguir negociar i paralitzar els desnonaments.
La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Dénia i comarca fa menys d’un any que es va crear i ja duuen entre mans més de 50 casos de famílies amb problemes de desnonaments. De Pego, de moment tenen tres casos. La pah va nàixer a Dénia, però, com altres plataformes la seua finalitat és comarcal i la manera d’apropar-se a la gent és crear subdelegacions en els pobles per a coordinar les activitats. A Pego, demà dimarts han organitzat una reunió informativa, a les 19 hores, a la Casa de Cultura.
Dijous passat ens visitava una de les representants de la pah de Dénia i comarca, Linda Vega que des de fa uns mes col·labora activament. Explicava que “la pah ha estat creada degut a tots els problemes que hi ha amb els habitatges de les persones que s’han quedat sense feina, sense prestacions i que veuen en perill quedar-se sense les seues cases”. Vega confirmava que a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca cada vegada els arriben casos “amb més freqüència”. Actualment tenen “més de 50 expedients en curs”. La Pah està formada per persones afectades i també per persones que voluntariament volen col·laborar amb elles. La Pah també compta amb advocats, economistes o psicòlegs.

Entre els punts principals que demanada la pah front als desnonaments és la dació en pagament, és a dir, que en el moment en què el banc es quede amb ta casa es cancel·le el deute, perquè les persones puguen “començar de zero”.

Un altre dels eixos principals de demanda de la Pah és el lloguer social perquè “les famílies han de tenir un habitatge i que este lloguer no supere el 50% dels ingressos de la família”. La Pah demana que el lloguer social es faça sobre la mateixa casa del que és desnonant el nucli familiar.

Linda Vega reconamava l’adhesió a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca perquè sols els bancs no fan cas. Assegurava que la presència de la pah davant els bancs, fent pressió, funciona perquè estos s’asseguen a parlar.

Una de les recomanacions de la Pah és que si algú veu que no pot pagar la quota sencera de la hipoteca i que la seua situació laboral i econòmica no va a canviar, “que deixen de pagar la hipoteca perquè és quan els bancs van a asseure’s per a negociar”. També recomanen que “escolten les persones que tenen més experiències en estos temes”.

Sobre totes estes i moltes altres qüestions com és explicar el protocol sencer d’actuació davant un cas imminent de desnonament, de pèrdua de la casa, es parlarà a la reunió informativa que la pah dénia i comarca té previst realitzar demà dimarts a les 19h., a la Casa de Cultura de Pego.

490 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!