‘Aquabot’, el projecte robot del Comenius de Pego, segon classificat a la categoria especial del V Concurs Desafiament Robot

La resta de robots presentats pel departament de Tecnologia de l’IES Enric Valor quedaven, cinquens en categoria lliure i onzens en categoria Lego. Els participants han estat alumnes de 4t d’ESO, PDC2 i 1r de Batxillerat A.
Divendres passat, mentre el passeig Michel bollia d’activitat amb els múltiples tallers preparats per l’alumnat de l’IES Enric Valor de Pego, com a cloenda de la Setmana de l’Aigua; Juanjo Llorca, coordinador del projecte Comenius Léman-Pego i també professor de Tecnologia a l’institut, ens explicava en directe que, mentre tot això s’estava desenvolupant a Pego, a València hi havia una delegació d’alumnes de Tecnologia participant en el V Concurs Desafiament Robot que estava duent-se a terme a la Ciutat de les Arts i les Ciències.En aquella connexió en directe Juanjo explicava que en una de les categories, enllaçant amb el projecte Comenius de l’aigua havia dissenyat uns robots que simulaven unes gotes d’aigua i que ballaven al ritme de la cançó ‘Mensajes del agua’ de Macaco. Juanjo va desitjar que guanyaren per a arrodonir el projecte. El resultat: Les gotes d’aigua han aconseguit una magnifica segona posició en la categoria especial. El projecte ha estat desenvolupat per l’alumnat de 4t d’ESO i PDC2.

Però no es queda ahí la bona actuació de les propostes robòtiques pegolines perquè han també han obtingut una cinquena posició, de 45, en la categoria lliure de Picaxe i una onzena posició, de 81 participants, en la categoria Lego. Per tant, es pot concloure que el departament de Tecnologia de l’IES Enric Valor de Pego ha treballat de valent este curs.

El concurs Desafiament Robot té dos objectius principals. D’una banda, divulgar conceptes, tècniques, processos i actituds que es deriven dels coneixements científics. De l’altra, donar suport a la difusió d’este coneixement i cultura entre els diversos mitjans socials i, de manera molt especial, entre l’estudiantat de tots els nivells educatius.

En la part pràctica, per a aconseguir el Repte Robot, el professorat i l’alumnat durant el curs escolar han anat treballant la construcció i programació d’un robot. S’ha aconseguit desafiar la intel·ligència i la creativitat de l’alumnat de Tecnologia en la construcció del seu propi robot. Durant mesos han dissenyat, calculat, programat, muntat i provat els seus prototipus.740 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!