Penya Roja davant la Fiscalia

El grup d'”Els Verds-L’Entesa” de Dénia ha denunciat que el Pla de Penya Roja danya una zona protegida per la Unió Europea. L’objectiu és que no es torne a agredir un paratge qualificat com lloc d’interés comunitari. Els Verds – L´Entesa de Dènia han denunciat davant la Fiscalia, el Síndic de Greuges, la Conselleria de Territori i la Unió Europea les 1.400 previstes a Penya Roja al considerar que el projecte vulnera un Lloc considerat d´Interés Comunitari (LIC).

Tot i que encara no s’ha començat a construir cap vivenda, l´impacte ecològic sobre la muntanya és visible a simple vista. Els desmunts per a fer els vials i la total transformació de la zona, protegida per la Unió Europea des de 2001, suposen, segons els verds, una agressió al LIC de les “Valls de la Marina”.

Cal recordar que al juliol del 2001 la Generalitat Valenciana va aprovar una proposta de zones per a ser preservades per la Unió Europea dins de la Xarxa Natura 2000. Entre elles, la muntanya de Penya Roja. Tot i això, la Conselleria de Territori va emparar el complex residencial Bella Roja que fou aprovat per l’anterior equip de govern liderat per Carlos Pasqual amb 994 vivendes i que ara amb el nou govern han passat a ser 1400.

Els Verds acusen la Generalitat Valenciana de «publicar sobre el paper les zones preservades de la Comunitat per a després urbanitzar sobre elles». I és que l’entorn de Penya Roja reunia, abans de la transformació valors ecològics mereixedors de conservació, com la presència d’espècies endèmiques, tal i com ho demostra la proposta de la Generalitat com a Lloc d´Interés Comunitari.

El grup polític ecologista de Dènia demana que intervinga el Fiscal, tot i que no confia en la paralització de les obres ni en la restauració del paratge per part de la Conselleria. L’objectiu de la denuncia és doncs evitar que es continuen aprovant plans sobre llocs protegits. Unes expectatives que van en la línia del Parlament Europeu, que, recordem, s’ha pronunciat en contra dels abusos urbanístics que s’estan donant al territori valencià.272 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!