‘Pego Viu’ oferix sis possibilitats perquè col·labores amb el col·lectiu

Pots fer-ho en la comissió de treball de Custòdia del territori, en la d’Agricultura, Reforestació, Mas del Mave, Educació o Comunicació. Cadascun dels grups de treball té les seues tasques definides i estan dirigits per una persona que els coordina. L’objectiu d’esta divisió radica en què cadascú que vullga col·laborar s’implique al col·lectiu en la tasca que més se senta a gust i el o la motive.

20170630_201637‘Pego Viu’ divendres passat va aprofitar la presentació del voluntariat per a la prevenció d’incendis per a donar a conèixer també els sis grups de treball que han dissenyat perquè el major nombre de gent participe amb el col·lectiu en la mesura que puga i vulga i en el camp que més li agrade.

20170630_194734Cadascun dels 6 grups de treball té les seues tasques ben definides i està dirigit per una persona que el coordina. L’objectiu és que cada persona voluntària s’implique «al col·lectiu en la tasca amb que se senta més a gust i li motive». I és que ‘Pego Viu’ ha decidit esta nova estructura perquè «el col·lectiu ha anat fent-se gran i molta gent no sap com col·laborar, tot i voler-ho fer» i és per això que s’han dissenyat estos sis grups de treball perquè al col·lectiu, a més de fer-li falta molts recursos econòmics, «necessita molts recursos humans» per a aconseguir «arribar cada cop a més objectius».

19554951_1465403680194169_2814782329669355413_nEls sis grups es dividixen, bàsicament, en les tasques que fins ara ha dut a terme el col·lectiu:

Custòdia del territori: Eina per la qual s’arriba a acords amb propietaris/es per evitar que els terrenys en desús es convertisquen en combustible del foc.

Reforestació: Gestionar els terrenys decidits en custòdia i convertir-los en tallafocs naturals. Este grup analitzaria el territori i el gestionaria.

Agricultura: Faria el mateix que el grup anterior, però dissenyaria el terreny per a ús agrícola.

20170630_201734Mas del Mave: Una de les peces fonamentals dels futurs projectes de ‘Pego Viu’. Està al Pla del Miserà, una de les zones 0 de l’incendi de maig de 2015. Este es vol transformar en un centre d’interpretació d’incendis forestals per a entendre perquè es donen els incendis i com afecta a la flora i la fauna autòctona. Es vol convertir en un símbol del col·lectiu i de la lluita contra els incendis forestals.

Educació: Este grup tracta de fomentar el respecte a la natura i ho fan des de la filosofia que, sense educació i sensibilització no es pot mantindre el que tenim.

Comunicació: Servix per a mostrar la tasca de Pego Viu’ a la resta de la societat.

Els grups són oberts perquè es puga aportar alguna cosa, encara que siga mínima.

 

1655 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!