‘Pego Viu’ oferix sis possibilitats perquè col·labores amb el col·lectiu

Pots fer-ho en la comissió de treball de Custòdia del territori, en la d’Agricultura, Reforestació, Mas del Mave, Educació o Comunicació. Cadascun dels grups de treball té les seues tasques definides i estan dirigits per una persona que els coordina. L’objectiu d’esta divisió radica en què cadascú que vullga col·laborar s’implique al col·lectiu en la tasca que més se senta a gust i el o la motive.

20170630_201637‘Pego Viu’ divendres passat va aprofitar la presentació del voluntariat per a la prevenció d’incendis per a donar a conèixer també els sis grups de treball que han dissenyat perquè el major nombre de gent participe amb el col·lectiu en la mesura que puga i vulga i en el camp que més li agrade.

20170630_194734Cadascun dels 6 grups de treball té les seues tasques ben definides i està dirigit per una persona que el coordina. L’objectiu és que cada persona voluntària s’implique «al col·lectiu en la tasca amb que se senta més a gust i li motive». I és que ‘Pego Viu’ ha decidit esta nova estructura perquè «el col·lectiu ha anat fent-se gran i molta gent no sap com col·laborar, tot i voler-ho fer» i és per això que s’han dissenyat estos sis grups de treball perquè al col·lectiu, a més de fer-li falta molts recursos econòmics, «necessita molts recursos humans» per a aconseguir «arribar cada cop a més objectius».

19554951_1465403680194169_2814782329669355413_nEls sis grups es dividixen, bàsicament, en les tasques que fins ara ha dut a terme el col·lectiu:

Custòdia del territori: Eina per la qual s’arriba a acords amb propietaris/es per evitar que els terrenys en desús es convertisquen en combustible del foc.

Reforestació: Gestionar els terrenys decidits en custòdia i convertir-los en tallafocs naturals. Este grup analitzaria el territori i el gestionaria.

Agricultura: Faria el mateix que el grup anterior, però dissenyaria el terreny per a ús agrícola.

20170630_201734Mas del Mave: Una de les peces fonamentals dels futurs projectes de ‘Pego Viu’. Està al Pla del Miserà, una de les zones 0 de l’incendi de maig de 2015. Este es vol transformar en un centre d’interpretació d’incendis forestals per a entendre perquè es donen els incendis i com afecta a la flora i la fauna autòctona. Es vol convertir en un símbol del col·lectiu i de la lluita contra els incendis forestals.

Educació: Este grup tracta de fomentar el respecte a la natura i ho fan des de la filosofia que, sense educació i sensibilització no es pot mantindre el que tenim.

Comunicació: Servix per a mostrar la tasca de Pego Viu’ a la resta de la societat.

Els grups són oberts perquè es puga aportar alguna cosa, encara que siga mínima.

 

2152 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!