12 associacions han format la plataforma Territori Viu de les Comarques Centrals

Una de les primeres conclusions després de l’incendi forestal de l’estiu passat va ser la necessitat d’abordar la situació des d’una perspectiva més enllà de la municipalitat. Una vegada extingit el foc, persones i entitats independents políticament, de diferents localitats de les Comarques Centrals Valencianes van iniciar una sèrie de trobades amb l’objectiu de crear la Plataforma pel Territori Viu, tal com ens van anunciar en el seu moment membres de les associacions Pego Viu i Unió Cultural d’Amics i Amigues de la Vall de Gallinera.

Aquests dos col·lectius són part de la Plataforma pel Territori Viu de les Comarques Centrals Valencianes que ja s’ha constituït. En aquesta nova aventura s’han implicat també l’associació antidespoblament EboViu, l’associació Per l’Horta de la Safor, Centre de Desenvolupament Rural de la Safor, Associació Ventpluig de la Vall de Guadalest, Associació Gelibre de l’Atzúbia, Plataforma Forestal Valenciana, Comité d’Agricultura Ecològica-Comunitat Valenciana, Grup Rural Muntanya d’Alacant, Associació Olis de Diània i Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat.

En la seua carta de presentació, la plataforma afirma que el seu objectiu inicial «és la vertebració de les entitats i iniciatives de les comarques Centrals Valencianes que creguen que lluitar contra el despoblament i l’abandonament rural és la millor manera de protegir el territori i mantindre’l viu».

Néstor Portes, president de Pego Viu ens ha donat més detalls al respecte d’aquesta nova entitat.

 

En la declaració d’intencions de la Plataforma Territori Viu, s’assenyala, entre d’altres problemàtiques a afrontar,”el despoblament i envelliment de la població rural, la falta d’habitatge, serveis i infraestructures, l’escassesa de treball digne per als joves en el medi rural, l’abandonament agrari i forestal, la falta d’una vertebració en xarxa de l’espai rural, la percepció de falta de futur, manca d’oferta cultural als pobles xicotets, l’absència d’impuls institucional i de valoració dels productes agraris, la inexistència de mitjans per a la integració de les persones nouvingudes en la societat rural, la burocràcia i la falta d’una normativa administrativa adaptada a la realitat rural”.

Qualsevol associació, entitat o persona particular por sumar-se a la plataforma. Es pot contactar amb ella a través de Facebook i Twitter, on es troba com a territoriviuccv i el seu correu electrònic és territoriviuccv@gmail.com

1064 Visites
Hola!!