Pego signa el compromís del ‘Camí de l’Alba’

El camí de Sant Jaume que ix de Xàbia i que arriba a Santiago de Compostel·la. Eixe compromís, signat per tots els municipis que conformen este nou trajecte té com a objectiu mantindre, millorar, senyalitzar i desenvolupar infraestructures de suport al camí.
De Pego a Santiago de Compostel·la hi ha una distància a vèncer de 1222 quilòmetres i des de fa dos anys eixa distància es pot començar des de casa seguint el batejat com a ‘Camí de l’Alba’. El nom fa referència al punt d’inici del recorregut, Xàbia, que és la localitat més oriental des de la que partix un camí cap a Santiago.
Dissabte passat, la major part dels alcaldes i les alcaldesses de les localitats que hi formen part del recorregut es van reunir a Xàbia per a signar un document de compromís per tal de “mantindre, millorar, senyalitzar i desenvolupar infraestructures de suport en els trams que solquen les seues localitats”. Amb este compromís volen aconseguir “enfortir i consolidar” ‘el Camí de l’Alba’ com a “ruta vertebradora de desenvolupament”, assenyala el document. L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà va ser un dels representants polítics que va deixar la seua signatura.
Ortolà explicava que “el Camí de l’Alba desemboca en la ruta de la llana i posteriorment en el camí francés” que finalitza a Santiago de Compostel·la.

Recordava l’alcalde de Pego que el camí enllaça El Verger amb Pego pel carril bici. “Després transcorre per dins del poble, fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament i, des de la Plaça de l’Ajuntament va a buscar el que és l’antic camí a l’Atzúbia, a través del carrer Llavador a buscar el camí de Salamones”.
Explicava Carmelo Ortolà que el compromís dels alcaldes és “el de tenir una sèrie de condicions perquè els pelegrins tinguen senyalitzacions perquè no es perden i també, per a aquells que vullguen menjar o dormir en el poble, tinguen un menú especial i allotjament acord amb la filosofia del Camí de Sant Jaume”, una tasca esta última que s’ha de coordinar amb la regidoria de Turisme.
“Gràcies al viari del Camí de l’Alba creuem a peu, en bicicleta o a cavall, les comarques valencianes de la Marina Alta, la Safor, el Comtat, la Vall d’Albaida i la Costera i entrem a Castella-La Manxa pel corredor d’Almansa.

Amb l’esforç del nostre propi cos unim els pobles de Xàbia, Jesús Pobre, El Verger, Pego, L’Atzúbia, Forna, Vilallonga, L’Orxa, Beniarrés, Albaida, Ontinyent, Fontanars dels Alforins, La Font de la Figuera i Almansa”. Explica el text del parlament que es va llegir dissabte passat a Xàbia.546 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!