MusiPeg 2008: la composició de bandes sonores per a pel•lícules feta des de Pego

La creació musical per a productes audiovisuals és la base de la que parteix el segon curs de composició de bandes sonores per a cine i televisió Vila de Pego, més conegut com MusiPeg, organitzat per l’Agrupació Musical de la localitat i que durant ls setmana passada va reunir a Pego a grans experts de la música per a la gran pantalla i creadors de bandes sonores de les sèries més vistes de televisió.
No existeix cap dubte que la música no sols transmet emocions sinó que, a més, pot fer volar la nostra imaginació i transportar-nos a qualsevol època i lloc si se l’acompanya de les imatges adequades. Esta és la base de la que parteix el segon curs de composició de bandes sonores per a cine i televisió Vila de Pego, més conegut com MusiPeg, organitzat per l’Agrupació Musical de la localitat i que durant una setmana va reunir a Pego a grans experts de la música per a la gran pantalla i creadors de bandes sonores de les sèries més vistes de televisió.

La professora titular del curs, que es va desenvolupar en el Saló d’Actes de la Cambra Agrària del 7 a l’11 d’aquest mes, va ser la músic Eva Gancedo, compositora de bandes sonores com “la Buena Estrella”, “Lágrimas Negras” o “La Reina Isabel en persona” entre altres, així com creadora de la música de sèries de televisió com “7 Vidas” o “Ciudad Sur”. Gancedo va ensenyar als alumnes a descobrir les claus de la música en el cine, en els documentals, en els films d’animació, en els anuncis i en les sèries televisives a partir de l’anàlisi de seqüències de pel•lícules i curtmetratges, així com d’altres productes audiovisuals.
Les classes es van dividir en sessions teòriques i pràctiques a partir de les propostes de la professora així com dels resultats que l’alumnat anava obtenint en les diferents sessions. Respecte d’això, Eva Gancedo va afirmar en l’acte de clausura del curs que “m’he quedat impressionada de les ganes de treballar i il•lusió que han aportat la totalitat d’alumnes, perquè han sigut capaços tant d’analitzar multitud de partitures de diferents seqüències així com arribar a compondre les seues pròpies creacions per a un suposat producte audiovisual en un temps rècord”.

Per la seua banda, els alumnes van destacar l’alta qualitat del curs i dels coneixements apresos, perquè “el món de la composició per a cine i televisió és molt competitiu i sempre has de tindre en compte que els estudis vetlen pels seus interessos i no pels teus, per la qual cosa també se’ns ha informat de consells legals a aplicar a l’hora de formalitzar un contracte amb una productora” van assegurar.

Cal destacar que van ser un total d’11 els alumnes matriculats en MusiPeg 2008, cobrint-se amb això la quota màxima de places permesa. La procedència dels estudiants (sent en la seua majoria músics professionals, alumnes de música i inclús professors) va ser molt variada, perquè durant uns dies van conviure alumnes de Pego i la comarca, amb altres vinguts de València i Alacant, així com de Madrid, Ciudad Real, Andalusia i inclús Tenerife. Eva Gancedo va voler destacar la bona organització del curs.

Junt amb Gancedo, també van donar les seues classes magistrals com a professors convidats per l’Agrupació Musical de Pego, personatges en el món de la música com Tomás Garrido, autor de la banda sonora de “Carne Trémula” de Pedro Almodóvar, o Jorge Magaz. Pel que fa a aquest últim, Magaz compta amb més de 50 treballs per a la televisió i ha sigut premiat en el Festival de Gijón pel seu treball per al film “De Alpargatas y Orbayando”; també va formar part de l’equip de treball que va compondre la banda sonora nomenada als Oscar de 2007 de la pel•lícula “The Kite Runner” (Cometes en el Cel).
El president de l’Agrupació Musical pegolina Llorenç Seguí va agrair a tots els participants l’interès posat en el curs que “vol fer arribar a qui ho desitge i amb la millor qualitat, les especialitats pròpies de la composició per als mitjans audiovisuals” pel que ja estan preparant l’edició de l’any que ve. Tot i que el contingut del curs va ser molt dens, Gancedo va destacar que és amb el temps quan els alumnes aniran assimilant millor els coneixements adquirits.
525 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!