L’oficina de Turisme de Pego recull el distintiu PIC

Les inicials PIC corresponen a Punt d’informació col•laborador, en el cas de Pego, del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Este distintiu significa que l’oficina de turisme està acreditada per a donar informació sobre els equipaments, itineraris i serveis que oferix el parc natural.
Esta setmana l’oficina de turisme de Pego i les Valls ha recollit el distintiu de Punt d’informació col•laborador (PIC) del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva. Aquesta acreditació indica a l’usuari que entre a la Tourist Info que és un espai on pot obtenir informació sobre els equipaments, itineraris i serveis que oferix el parc natural pegolí. El distintiu PIC va ser recollit per la tècnica de Turisme de Pego, Mari Nieves Mayor de la mà del director general de Turisme de la Generalitat, Sebastián Fernández, i el director general del Medi Natural, Alfredo González.
El lliurament es va produir dins una sessió de treballar celebrada, dijous passat, al CDT de Dénia en la que van participar les oficines Tourist Info, empreses i gestors del parc natural. L’objectiu principal era donar eines per a difondre el coneixement dels Parcs Naturals situats al litoral nord de la província d’Alacant.
Segons el director general de Turisme, Sebastián Fernández, “aquestes jornades pretenen fomentar el turisme ecològic i de naturalesa com un complement perfecte al consolidat turisme de sol i platja de les comarques de l’entorn dels parcs”.

La jornada tècnica també perseguia crear vincles entre l’oferta turística de la zona i els diversos parcs naturals amb què compta. Així mateix, va voler contribuir a la millora del coneixement dels responsables de traslladar la informació dels parcs naturals als turistes que ens visiten per tal d’augmentar el flux de visitants tant als parcs com a les pròpies comarques i pobles.

Fernández, en la seua intervenció va posar l’accent en els “bons resultats obtinguts en l’Enquesta de Satisfacció del Client de les Tourist Info on els usuaris puntuen amb un 9 sobre 10 l’atenció rebuda”.

Per la seua banda, el director general de Medi Natural, Alfredo González, va recordar que aquesta jornada tècnica és una de les múltiples activitats que ha programat el Montgó com “Parc Natural del Mes” de desembre, amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor el ric patrimoni natural i cultural que alberguen aquests espais naturals protegits. Des de l’oficina de turisme informen que el Parc de la Marjal de Pego-Oliva tindrà el seu protagonisme durant el mes d’abril. En eixe període es programaran diverses activitats, com les jornades gastronòmiques de l’arròs bomba, que celebrarien la seua tercera edició.

Un dels missatges que va destacar sobre la resta és que els Parcs Naturals de la Comunitat Valenciana, pels seus elevats valors de conservació i paisatgístics, representen un gran potencial per a l’enfortiment, la renovació i la diversificació territorial de l’oferta d’oci i turisme, el que s’ha d’aprofitar per dinamitzar el motor socioeconòmic de les poblacions immerses dins del territori protegit.

La tècnica de turisme de Pego, Mari Nieves Mayor, va participar en la taula rodona “Parcs naturals de la Marina Alta i la Marina Baixa, generació de productes turístics i de cooperació comarcal”, en què va explicar totes les activitats que es duen a terme al parc, com rutes botàniques, nits d’astronomia, observació d’aus, rutes amb bicicleta, passejades a cavall i en burro, així com la caça i pesca.
415 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!