L’inici de campanya al carrer i a les xarxes socials

Els partits pegolins s’han pujat al carro de la modernitat informativa mediàtica i tot i que a partir de la mitjanit d’ahir van eixir als carrers de Pego a pegar cartells i penjar pancartes que ja es poden veure pels punts estratègics del poble, també anit mateix van penjar fotos i missatges que testimonien eixa feina que enguany està més present que mai a internet.
La mitjanit d’ahir donava el tret de sortida de la campanya electoral de les eleccions municipals i autonòmiques 2011. A diferència d’ahir, a partir d’avui els partits polítics ja poden demanar el vot pel seu partit per al proper 22 de maig. Com marca la tradició, anit els partits polítics van sopar a les seues respectives seus a l’espera de la mitjanit, moment en que s’obria la campanya electoral amb la tradicional apegada de cartells i penjada de pancartes. Una convocatòria, no obstant, que està esdevenint, més bé, un ritus i no un moment tan important com en els seus inicis tenia. Les noves tecnologies, en certa manera, comencen a guanyar-li la batalla als cartells i pancartes i és pot comprovar en els diferents comptes de facebook que els partits pegolins tenen. Encara així, els líders dels diferents partits pegolins que concorren a estes eleccions van complir amb la cerimònia i van eixir al carrer. Un fet que aquest mateix matí ja es pot comprovar en passejar o circular pels carrers més importants i estratègics de Pego. ‘Ara més que mai’, ‘El partit del futur’, ‘Perquè guanye Pego’, ‘Il•lusió pel futur’ i ‘El Pego que tu vols’ són els lemes elegits per les cinc formacions polítiques de Pego.

Per a aquest període de campanya electoral Ràdio Pego ha d’oferir, com a mitjà públic municipal, uns espais gratuïts als distints grups polítics que es presenten als comicis del 22 de maig pel poble de Pego. La proposta de Ràdio Pego a la Junta Electoral Provincial va estar de dos franges horàries des del 6 de maig al 20 de maig de dilluns a divendres de 12 a 13 hores i de 17 a 18 hores. Avui rebia la resolució de la dita Junta Electoral en la que expressava que: ‘ La Comissió de Ràdio i Televisió de la Junta Electoral Provincial ha acordat els següents repartiments de propaganda electoral a Ràdio Pego per als partits polítics que es presenten a Pego, en base al que marca la Llei Electoral. Des de la Junta Electoral s’ha enviat dit repartiment a l’emissora de ràdio:

PP: 45 minuts. A repartir des del divendres 6 de maig fins el 20 de maig. 3’ tots els dies.
CTPGI: 45 minuts. A repartir des de divendres 6 de maig fins el 20 de maig. 3’ tots els dies.
PSPV-PSOE: 30 minuts. A repartir des del 6 de maig fins el 20 de maig. 2’ tots els dies.
BLOC: 30 minuts. A repartir des del 6 de maig fins el 20 de maig. 2’ tots els dies.
E-AM: 10 minuts. A repartir des del 6 de maig fins el 20 de maig. 40’’ tots els dies”.

Davant aquesta distribució de temps, Ràdio Pego ha remés a la Junta Electoral Provincial la següent qüestió:

“davant la distribució de temps efectuada per la Comissió de Ràdio i Televisió de la Junta Electoral Provincial per a la campanya electoral – en que el temps es distribueix entre tots els dies de campanya- i, contrastant la proposta remesa per Ràdio Pego d’emetre els espais electorals de dilluns a divendres en dos franges horàries a elegir, de 12 a 13 hores i de 17 a 18 hores, pregunta a la Junta Electoral Provincial si seria possible acumular el temps dels espais electorals que correspondrien a dissabte i diumenge a la resta de dies entre setmana, bé a un dia en concret, a elegir per cada partit, o bé repartit eixe temps entre els cinc dies laborables”.

A l’espera de la resposta de la Junta Electoral , aquesta vesprada, de 17 a 18 hores, els partits polítics faran ús del seu espai electoral. I així serà el cap de setmana també.

Així, cada dia de dilluns a divendres de 12 a 13 hores i de 17 a 18 hores, depenent de l’elecció de cada partit, abans de cada intervenció o inserció de publicitat electoral sonarà una sintonia concreta que identifique els espais.

D’altra banda, Ràdio Pego també va proposar un debat el dijous 12 de maig amb els cinc candidats a l’alcaldia de Pego. Els termes remesos a la Junta Electoral Provincials són els següents:

“Sara Garcia López, directora de Ràdio Pego, havent llegit els articles de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim Electoral General i les modificacions a data de 28 de març de 2011, per a conèixer el comportament i les obligacions d’aquesta emissora municipal en relació a les eleccions locals, demana el parer de la Junta Electoral en relació a la proposta de realització d’un programa radiofònic especial de debat electoral en el que es convidaria a les persones que encapçalen les cinc formacions polítiques de Pego que es presenten als comicis municipals -PP, Ciutadans de Pego, PSOE-PSPV, BNV i Esquerra-Pego- per a oferir-los l’oportunitat d’explicar, en igualtat de condicions, les seues propostes electorals als pegolins i a les pegolines.

La proposta consisteix en un programa de debat de dues hores en horari de màxima audiència, de 12 a 14 hores, el dijous 12 de maig de 2011 –dins del període de campanya electoral. Es convidarà els candidats i la candidata a l’alcaldia de Pego de les formacions polítiques perquè, al llarg de l’espai radiofònic, expliquen les propostes del seu programa electoral, d’una manera contrastada, com implica el format debat.

L’espai radiofònic es dividirà en 4 grans blocs (economia, infrastructures i urbanisme, benestar social i educació) i un últim de conclusions o resum. Així, en els 4 grans blocs els partits tindran 5 minuts per exposar els temes, 4 explicatius i un minut de rèplica. En la part final de conclusions o resum els partits disposaran de 3 minuts, el que suma 115 minuts, deixant uns 5 minuts per presentar el programa i introduir cada tema i candidats/a.

Per sorteig –abans de començar el programa- s’elegirà l’ordre de temes a exposar i l’ordre d’intervencions. Cada candidat/a disposarà de 4 minuts per a explicar cada punt i 1 minut de rèplica.

La finalitat d’aquest debat radiofònic és que l’audiència de Ràdio Pego conega millor que és el que cada partit proposa abans de dipositar el seu vot en les urnes el diumenge 22 de maig de 2011”.

Sobre la proposta encara no hi ha pronunciament per part de la Junta Electoral Provincial.

363 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!