Les farmàcies desconvoquen el tercer dia de vaga després de cobrar 60 milions

Sanitat deté el tancament d’oficines però haurà de pagar altres 60 milions abans de fi d’any.
L’ingrés dels 60 milions, que estaven pendents de pagament per part de la Conselleria de Sanitat al compte corrent dels tres col•legis de farmacèutics va acabar a última hora d’ahir amb la vaga de les 2.285 farmàcies de la Comunitat Valenciana, segons va confirmar ahir el col•legi de València.

La decisió es va adoptar en una reunió del Consell Valencià de Col•legis de Metges i la Confederació Empresarial d’Oficines de Farmàcia de la Comunitat Valenciana (Confar) després de confirmar que la Conselleria d’Hisenda havia complit l’acord d’abonar l’import del segon termini del pla de pagament, que havia d’haver-se fet efectiu abans del 10 de desembre i que va ser el que va encendre l’ànim de tot el col•lectiu, assetjat pels deutes als proveïdors des del passat mes de setembre.

El Consell Valencià de Col•legis de Metges i Confar va demanar ahir disculpes als ciutadans, “per les molèsties que hagen pogut ocasionar els tancaments de farmàcies de la Comunitat Valenciana als pacients”, encara que l’organisme va ressaltar que les parades dels dos últims dies han sigut necessàries per a “poder continuar dispensant els medicaments amb normalitat als usuaris”.

En el seu escrit, l’organisme que representa els farmacèutics valencians recorda que la vaga es va acordar després de l’incompliment del Govern valencià d’efectuar un pagament que era vital per al manteniment de les oficines perquè a finals d’any es devien les receptes expedides en el mes de juliol.

Amb aquest teló de fons, la conselleria va acabar reconeixent la seua falta de liquiditat per a fer front a la factura mensual de la despesa farmacèutica i després de molts tires i afluixes va negociar un calendari de pagaments amb els farmacèutics que es va complir puntualment en el primer termini, que va ser abans de les eleccions generals. El segon compromís es va satisfer ahir i el tercer pagament de 60 milions s’ingressarà a final de mes.

Els col•legis van comunicar que el seguiment de la jornada de vaga d’ahir va ser d’un 97 %, mentres que la conselleria va sostindre que va ser d’un 70%. A Alacant, els farmacèutics van eixir al carrer per a traslladar la població la seua queixa.
425 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!