La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta es reuneix amb la Xarxa d’Alcaldes per unir forces a favor de la construcció del centre sociosanitari de la Pedrera

Davant de la Conselleria de Sanitat. Els terrenys ja estan cedits, així que la Plataforma, amb l’ajuda de la Xarxa d’Alcaldes, pretén pressionar perquè en 2012 es licite l’obra. Divendres passat, 16 de desembre de 2011, la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta va complir dos anys de vida.
La setmana en què la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència complia dos anys de vida, es reunia amb la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta per tal d’unir forces davant de la Conselleria en la demanda de la construcció del centre sociosanitari que s’hauria de construir en terrenys de la Pedrera. Uns terrenys que ja estan cedits.

Cristina Serrano, portaveu de la Plataforma recordava que aquesta va nàixer “per a unir totes les associacions que hagen de veure amb la dependència en la Marina Alta i reivindicar la falta de centres i la falta de llocs per a la nostra gent, tant residències per ancians, malalts mentals, xiquets discapacitats”, entre d’altres necessitats a demandar. I és com també assenyala Serrano, la Marina Alta, “segons, inclòs, la Conselleria, és de les comarques amb menys recursos per a atendre gent”. Així, entre les prioritats de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, “veure com podíem aconseguir que es feren els centres, ja reclamats des de fa més de 15 anys”. Afirmava la portaveu de la Plataforma que les associacions són parxes davant aquesta falta de centres especialitzats a la comarca, però no són “la solució al que s’està buscant”.

Des de fa temps que la Plataforma està mobilitzada per tal de demanar, als organismes competents, els recursos essencials amb que la Marina Alta deuria comptar però no compta. Un nou pas es va produir la setmana passada quan dimecres, 14 de desembre, la Plataforma es va reunir amb la Xarxa d’Alcaldes amb la finalitat d’aunar esforços i unir forces per tal de demanar a la Conselleria de Sanitat que en 2012 licite les obres del centre sociosanitari que s’hauria de construir, en els terrenys ja cedits, dins del complex sanitari de l’hospital de la Pedrera. En paraules de Cristina Serrano, amb aquesta reunió, “volem conscienciar a tota la Marina Alta perquè tant polítics, alcaldes i associacions ens ajuntem a exigir que hi haja més centres dotats per a les necessitats de la societat d’avui en dia”.

Explicava Cristina Serrano que, “de moment, volem que el centre sociosanitari, que inclou una residència, un centre de dia i centre de malalts mentals, pugua realitzar-se”. Assegura la portaveu de la Plataforma que per a aconseguir-ho “ens anem a concentrar tots a treballar en això i que, com a mínim vaja endavant”.

Subratllava Cristina Serrano que la Xarxa d’Alcaldes “pot fer més força que nosaltres com a Plataforma” davant la Conselleria. No obstant, deixava clar que “la Plataforma va a recolzar i informar a tots els alcaldes de les necessitats que hi ha a la comarca i que no es troben sols”. Per tal d’aconseguir aquest extrem, que els alcaldes i alcaldesses no es troben sols, des de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta es va proposar, durant la reunió amb la Xarxa d’Alcaldes, la creació d’una comissió de seguiment formada per alcaldes i representants de la Plataforma “que conjuntament ens movem en la mateixa direcció”, en aquests moments, “sol•licitant, urgentment i, com a prioritat, aquest centre sociosanitari per a la comarca”.

La data escollida, abans que finalitze l’any, està escollida amb tota la intenció, ja que des de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta saben que en aquestes dates és quan s’aproven els pressupostos de 2012.

Deixava clar la portaveu de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta que aquesta treballa a nivell comarcal. A més advertia que “hi ha moltes necessitats, tant per als joves com per als majors. Per als que venen” i assegurava que “va a més perquè estem envellint, perquè cada vegada hi ha més drogaaddictes, perquè hi ha accidents i no hi ha xiquets que puguen ser atesos. Perquè falta atenció també de 0 a 3 anys per a evitar que vagen a centres específics […] i perquè després dels 21 anys no hi ha absolutament res”.
856 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!