L’equip de govern aprova el primer reconeixement de crèdit de 2015

Per un import de 229.104€ per a pagar factures de 2014 que es van presentar a l’Ajuntament de Pego després de l’última Junta de Govern de 2014 i factures d’àrees que s’havien quedat sense assignació pressupostària. Este reconeixement de crèdit va ser aprovat per 8 vots a favor (PSPV i CdP). El PP va votar en contra i Compromís es va abstindre.
Ahir, en el plenari ordinari de febrer l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego va aprovar el primer reconeixement de crèdit de 2015 per a pagar factures de l’exercici 2014 per valor de 229.104,48€. El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà, va explicar que són factures d’àrees concretes que s’havien quedat sense consignació pressupostària durant l’exercici 2014 i altres, factures presentades després de l’última Junta de Govern de l’any passat.

Avançava Ortolà que el més probable és que en 2015 entren encara més factures en data de 2014 el que comportarà que es torne a pujar a plenari un nou reconeixement de crèdit.

Compromís per Pego entenia que s’han de fer reconeixements de crèdit si les factures no es presenten abans de tancar l’exercici. No obstant això, Conxa del Ruste demanava a l’equip de govern que «afilaren més la punteria o sinó que es feren modificacions de crèdit dins l’exercici pressupostari per a que les partides pressupostàries en 2014 no s’hagueren quedat sense i haver-ho pogut pagar en temps i forma».

El PSPV, un dels membres de l’equip de govern municipal va donar el seu suport al reconeixement de crèdit perquè «són obligacions reconegudes», apuntava Raül Tamarit.

Des del PP, Maite Ferrándiz, anunciava el vot en contra al reconeixement de crèdit. Ferrándiz acusava el regidor d’Hisenda de no donar dades «certes» perquè les factures «són de la fira i són factures previstes i entrades en temps i forma». Reiterava que «festes són despeses previstes i es consignen ara els diners per a pagar-ho».

El regidor d’Hisenda trobava normal la no coincidència de criteris entre ell i la portaveu popular. I li recordava a Ferrándiz que en la seua exposició havia especificat que el 50% són factures que han entrat fora de termini i el 50% eren partides que s’havien quedat sense consignació pressupostària. Comparava Ortolà el reconeixement de crèdit actual de 229.000€ sobre un pressupost de 9.700.000 amb el reconeixement de crèdit fet per l’equip de govern de Ferrándiz l’últim any que va governar de 950.000€ sobre un pressupost de 7.100.000€ en cinc mesos, per a concloure que «és per a pegar-li una miradeta a la gestió».

El regidor de Festes, Raül Tamarit, defensava la seua gestió al capdavant de l’àrea amb xifres. Informava al plenari que «estem portant un estalvi en Festes de quasi 95.000€ anuals del que venia sent els últims anys que és al que ens van comprometre». Així mateix, assenyalava que «quan acabe la meua legislatura intentaré deixar els números clars».

El reconeixement de crèdit va ser aprovat amb 8 vots a favor, els de l’equip de govern (PSPV i Ciutadans de Pego), 6 vots en contra del PP i 2 abstencions de Compromís per Pego.
628 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!