L’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians es reunix a Pego

En el marc de la celebració del Dia Internacional dels Arxius demà dissabte, 9 de juny. Entre les qüestions a tractar hui a Pego, la millora de la Llei de Transparència. L’Associació d’Arxivers demana als governants que tinguen més en compte, en la mateixa, els tècnics que treballen amb documentació.
El proper dissabte, 9 de juny, se celebra el Dia Internacional dels Arxius, una data fixada per Nacions Unides en 2008 per conmemorar el 60 aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius, el 9 de juny de 1948.

Per aquest motiu, l’Associació d’Arxivers i Gestors de documents valencians, ha plantejat una sèrie de trobades en el territori valencià, la primera de les quals s’ha donat hui a Pego. Són trobades per a intercanviar i posar en comú instruments de treball que milloren i actualitzen la seua feina i també, per tal de manifestar la seua opinió, entre d’altres coses, sobre la nova Llei de Transparència que prepara el Govern espanyol. Una llei que, asseguren, planteja esperances però també molts interrogants, als quals proposen algunes mesures que podrien millorar aquesta llei.

Jesús Alonso, President de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents Valencians, presentava l’associació, assegurant que són un col•lectiu “que intenta posar-se al dia i estar obert de cara al futur”.

A Pego els arxivers i les arxiveres anaven a posar damunt la taula dos qüestions molt diferenciades. La primera, “els instruments de treball del dia a dia”.

La segona qüestió, la seua visió sobre la Llei de Transparència. Des de l’Associació d’Arxivers i Gestors de documents valencians, demanen “una major intervenció dels professionals […] pesem que el govern està tramitant la Llei sense fer cas al seu propi gabinet d’experts”. I és que els arxivers consideren que “la transparència és una qüestió que necessita del recurs i de la col•laboració dels professionals de l’administració”.

Jesús Alonso deixava clar que els arxivers i les arxiveres “som gent oberta, gent activa, gent que intentem fer la nostra tasca el millor possible i per això ens trobem per a intercanviar coneixements i experiències”. A més, Alonso assegurava que els arxivers i les arxiveres tenen “vocació de servei públic” i és que el que pretenen és “facilitar la informació al públic”, alhora que oferir els seus coneixements “per la gent puga accedir realment a la informació perquè és un dret fonamental”.

267 Visites

Deixa un comentari