L’Ajuntament de Pego modifica el preu d’accés d’algunes instal•lacions esportives

Entre estes modificacions es creen bons per a utilitzar les pistes d’esquaix. Acudir a l’escola esportiva d’estiu també contempla tres trams, 15 dies, un mes o un mes i mig.
A punt d’entrar en l’època estival, en el plenari extraordinari de dimarts es modificaven algunes taxes per a accedir a diverses instal•lacions esportives i a l’escola esportiva d’estiu que enguany s’unifica amb la que organitzava la regidoria de Serveis Socials. Entre les seues novetats, que presenta la possibilitat d’acudir 15 dies, un mes o un mes i mig.

Entrada Piscina Municipal ‘La Trilladora’ per temporada:
– Bo familiar, 60 euros
– Bo individual, 26 euros
– Bo diari, 1’50 euros (es manté)

Pista d’esquaix:
– Una hora, 4 euros (baixa)
– Bo de 10 partides, 40 euros (nou)
– Bo de 20 partides, 60 euros (nou)
– Bo de 30 partides, 80 euros (nou)

Escola d’Estiu:
– 120 euros mes i mig
– 80 euros un mes
– 40 euros quinze dies.

El regidor d’Esports, Raül Tamarit anava per parts. Justificava la pujada dels bons d’entrada a la piscina ‘La Trilladora’ “perquè des del 2005 estan congelats” el que provocava que els preus foren “un poc ridículs”. I tot i la pujada, considerava Tamarit que “continuen sent molt, molt econòmics”. Pel que fa a la creació dels bons per a la pista d’esquaix, el regidor d’Esports explicava que es devia “a la demanda”. També anunciava la novetat que suposa que l’Escola d’Estiu dure un mes i mig i la possibilitat d’estar quinze dies, un mes o tota l’escola. També apuntava que “hem ampliat l’horari” també per la demanda. Acabava Raül Tamarit concloent que “són preus que estan a l’abast de tota la gent”.

El Bloc-Compromís plantejava un dubte sobre la modificació de l’entrada a la piscina al respecte de la pujada del bonus familiar, ja que consideren que “els bons els gasta la gent del poble que no pot anar a estiuar i que el pas diari és més gent que va accidentalment”. És per això que preguntaven si no hagués sigut millor pujar el pas diari en compte dels bons.

Contestava Raül Tamarit que s’ha fet un estudi previ i defensava que la pujada dels bons no suposa tant d’esforç tenint en compte que és per a tota la família durant tota la família, com també passa en el bo individual. Així mateix, explicava Tamarit que el que més es demanda són els bons.

El portaveu de Ciutadans de Pego, José Maria Ferrer, considerava “necessari” l’increment de les taxes “perquè tot s’incrementa” i els costos de manteniment s’han de seguir realitzant. Alhora també preguntava al regidor d’Esports si s’ha contemplat la utilització de la nova pista poliesportiva que també precisa de manteniment.

Des del PP es considerava “que no és el moment de pujar-ho”. Maite Ferrándiz tornava a reiterar que “els arguments [que dóna l’equip de govern] no són convenients”, exigint que eixos arguments haurien de “ser tècnics”. Es preguntava la portaveu popular perquè els preus no es pujaren l’any passat, perquè plantejava que “la situació econòmica de moltíssimes famílies, normalment les que utilitzen este servei [la pisicina] és pitjor que la de l’any passat”. A més, apuntava que eixe increment no deu suposar “una millora del sanejament dels comptes municipals”.

Enrique Moll agafava la paraula per a criticar l’argumentació de la portaveu popular i per a preguntar-li que si el que vol és que es tanquen serveis. El portaveu socialista asseverava que “estem fent gestió política, adequant els serveis als preus”.

L’alcalde de Pego posava damunt la taula que “si hi ha serveis que són deficitaris hi ha dos opcions, per intentar reduir eixe dèficit o tancar-los”. I recordava que si es fa “alguna rectificació és perquè, en la mesura del possible, intentar subsanar un poc eixes deficiències”.

El punt era aprovat per 8 vots a favor (Ciutadans de Pego i PSPV), 7 vots en contra del PP i 2 abstencions del Bloc-Compromís.
624 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!