L’Ajuntament de Pego i una setantena d’entitats més signaran demà el Pacte Social contra la violència de gènere

Ho faran a les 13 hores de demà al saló de plenaris del consistori pegolí. Aquest és un dels actes que hi ha programats al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que culminarà el mateix dijous, a la Plaça del Mercat amb la VII Concentració en repulsa de la violència de gènere.
El proper 25 de novembre, dijous, té lloc el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Pego enguany s’avança en el calendari i demà dimarts durà a terme la signatura del ‘Pacte Social contra la violència de gènere’. L’acte és a les 13 hores al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego i serà signat per l’alcalde de Pego, el regidor d’Igualtat d’Oportunitats i la primera tinent d’alcalde. A més, signaran aquest Pacte Social contra la violència de gènere una setantena d’entitats més.

Aquest pacte social contempla que “per a tractar de forma correcta la violència contra les dones, se li ha de donar una dimensió adequada; se l’ha de tractar com un problema social, fruit de la històrica desigualtat entre homes i dones, que es remunta a temps ancestrals i s’estén per la pràctica totalitat de països i cultures. A més, no s’ha d’oblidar que es tracta d’un tipus d’agressió, en la que l’agressor és la parella sentimental de la víctima, amb la que, suposadament, comparteix una vida comuna, uns sentiments, una llar, i en la majoria dels casos, uns fills i unes filles.”

És per això que des de l’Ajuntament de Pego s’insta a la població pegolina, “així com a les institucions supramunicipals, a un canvi substancial en els comportaments i en la cultura sexista que accepta com a normals determinats comportaments, que evidencien la desigualtat a què hem fet menció i que fomenten. Així doncs, sense un desenvolupament al nostre municipi de mesures laborals, administratives, educatives i socials, no serà possible solucionar aquesta greu lacra social.”

Per tot això, signant aquest pacte social contra la violència de gènere, l’Ajuntament de Pego, en representació del poble, assumeix el compromís a lluitar contra tot tipus de violència masclista anant més enllà de les meres paraules i marcant-se objectius definits.

A més de la signatura del ‘Pacte Social contra la Violència de Gènere’ que tindrà lloc dimarts a les 13 hores al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego; el dijous, 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, de 10 a 13 hores al Mercat Municipal hi haurà una paradeta sota el lema ‘Punt final contra la violència de gènere’ amb informació sobre els recursos existents encaminats a combatre la violència masclista.

A les 19 hores tindrà lloc la I marxa contra la violència de gènere amb el títol ‘Davant la violència de gènere… ix xiulant i denuncia’. La marxa eixirà del Passeig Cervantes per a recórrer els carrers Sant Agustí, Capità Cendra, Ecce-Homo, Major i acabar a la Plaça del Mercat. Allí, a les 20 hores es durà a terme la VII concentració contra la violència de gènere. Es llegirà el Pacte Social i hi haurà les actuacions de l’Escola de Teatre Comarcal i de La Clandestina.

El divendres a les 22 hores es projectarà una pel•lícula que tindrà de rerefons la temàtica de la violència de gènere.
329 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!