L’Ajuntament de Pego eximix presentar factura electrònica quan estes siguen de fins a 5.000€

Per afavorir «els xicotets comerços i les mitjanes empreses que encara no tenen actualitzada la seua gestió a través de mitjans tecnològics», argumentava el regidor d’Hisenda.
L’Ajuntament de Pego està introduint els mecanismes necessaris per arribar a ser una administració local que opere al 100% amb facturació electrònica com marca la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d’impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el Sector Públic .

No obstant això, agafant com a referència l’article 4 de la Llei, que contempla que «podràn excluir excluir reglamentariamente de esta obligación de anotación en el registro contable a las facturas cuyo importe sea de hasta 5.000 euros» la regidoria d’Hisenda proposava al plenari extraordinari de divendres passat eximir, de moment, les factures que no superen els 5.000€. Es proposava esta mesura pensant en «els xicotets comerços que encara no tenen actualitzada la seua gestió a través de mitjans tecnològics», exposava Carmelo Ortolà. Informava el regidor d’Hisenda que la realitat és que actualment a Pego la majoria de comerços encara continuen presentant les mateixes manualment. Ortolà, però, també certificava que les grans empreses, aquelles que més facturen, ja estan començant a enviar la facturació electrònica.

Compromís anunciava el recolzament a la proposta. No obstant això, puntualitzaven dues qüestions. D’una banda, comentava Conxa del Ruste que la quantitat de 5.000€ la trobaven «un poc excessiva perquè les xicotetes empreses no solen fer eixe tipus de facturació». De l’altra banda, del Ruste demanava que «s’impulse i es facilite l’accés a la facturació electrònica perquè és una garantia de transparència».

Els socialistes suposaven que «açò serà un començament i que a poc a poc aniran afegint-se les empreses més grans que no hagen entrat encara i les més menudes».

El PP també recolzava la proposta perquè «creiem que la factura electrònica és un gran avanç per a facilitar la paperassa d’un ajuntament». Coincidia la portaveu popular en el fet que 5.000€ és potser una xifra excessiva, però esta exempció «facilitarà els tràmits» per a moltes empreses del poble.

El punt s’aprovava per unanimitat.

597 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!