L’Ajuntament de Pego amplia la moratòria de reposició de l’import del conveni Penya Roja

La perspectiva de què la població de Pego no augmente el 2015 fa que l’equip de govern torne a presentar esta moratòria que es va proposar per primera vegada el 17 de desembre de 2013. La proposta va ser aprovada per 10 vots a favor —8 de l’equip de govern (PSPV i CdP) i 2 de Compromís— i 5 vots en contra del PP.
En el plenari extraordinari de divendres a Pego, el punt previ a aprovar el pressupost de 2015 va estar l’ampliació «de la moratòria del compliment de la reposició de l’import utilitzat del conveni Penya Roja». Es tracta d’una pròrroga de la moratòria sobre l’aportació de l’Ajuntament al fons d’inversions en infraestructures per a finançar inversions derivades de l’augment de la població com a conseqüència de l’urbanització Penya Roja.

La corporació municipal es va comprometre l’1 desembre de 2011 a continuar, en 2014, amb la reposició de l’import utilitzat en la modificació de crèdits 1/2008 mitjançant la consignació de 176.544’72 euros de l’ingrés efectuat en el seu dia per la urbanitzadora Penya Roja, fruit del conveni firmat per l’Ajuntament i la mateixa urbanitzadora, per a sufragar les inversions en infraestructures per a poder absorbir l’increment de població. En 2014 es va produir la primera moratòria i en este 2015, es torna a demanar.

El regidor d’Hisenda, Carmelo Ortolà exposava que, de l’import total del conveni, més d’1.9 milions d’euros, «ja s’ha descomptat dos parts importants; 506.000€ per una sèrie d’actuacions quan es va iniciar el conveni i dos anys més que van estar consignant-se per a ampliar el consistori, unes retencions de 350.000€, per tant actualment queda 1.120.000€ per a invertir en infraestructures fruit del conveni».

La proposta per a 2015 que es presentava era continuar amb la moratòria de 2014 «perquè no hi ha un augment de població ni se l’espera de moment», argumentava Ortolà. És per això que es contemplava destinar els 176.544’72 euros a altres activitats del pressupost.

Respecte del creixement poblacional, és interessant observar com, segons l’Institut Nacional d’Estadística la població de Pego ha anat disminuint en els darrers quatre anys i més notòriament entre 2013 (10.957 habitants) i 2014 (10.144 habitants).Font: Portal Argos


Compromís per Pego recolzava la moratòria tot i que la seua portaveu, Conxa del Ruste manifestava que «en algun moment l’Ajuntament puga destinar eixe 1.100.000€ en alguna cosa que lleve esta rèmora i estes moratòries anuals». Suggeria algun tipus d’estudi «que justifique eixa motivació de la despesa per poder finalitzar amb este tràmit anual».

Des del PSPV també s’adherien a la moratòria perquè, apuntava Andreu Dominguis, «continuem creient que l’increment de població és zero i no tenim una bola màgica per saber com serà el futur, anem a esperar un poc per veure com es poden gastar en un bon ús per a tota la població».

La portaveu del PP, Maite Ferrándiz, anunciava el vot en contra a esta moratòria, com ja feren en 2014 «perquè en tot moment s’ha justificat que es feia una moratòria perquè no hi havia un augment poblacional, però el que s’ha dit ací és que les inversions que s’havien de fer amb eixos diners no eren per a Penya Roja, sinó que les inversions que es feien en eixos diners eren per a tota la població i no es van fer en el seu moment. No obstant, l’urbanització sí que té els terrenys que li toquen, l’edificabilitat que li toca, i això és un canvi patrimonial que no s’ha contemplat en cap moment i que el poble ha deixat de percebre». Concloïa Ferrándiz que «el que ha perdut ha sigut el poble» amb la moratòria.

La proposta va ser aprovada per 10 vots a favor —8 de l’equip de govern (PSPV i CdP) i 2 de Compromís— i 5 vots en contra del PP.
679 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!