L’Ajuntament de Pego demana optimitzar recursos davant emergències

Arrel de l’incendi que es va produir en la vesprada-nit de dimecres a un solar on s’emmagatzenaven palets i al que van tardar al voltant de 20 minuts en arribar els bombers del retén comarcal, quan des d’Oliva hagueren tardat uns 10 minuts.
Dimecres passat per la nit es produïa un incendi en un solar que emmagatzema palets al polígon industrial de Pego. Les causes del foc encara s’investiguen, tot i que sembla, per les condicions meteorològiques -dimecres va ser un dia molt humit- que haja estat intencionat. No obstant, el que porta eixe incendi al plenari ordinari de novembre és la tardança dels bombers del parc comarcal de Dénia al lloc del succés.

Explicava Carmelo Ortolà que el 112 va mobilitzar el parc de bomber de Dénia perquè és el que li toca a Pego per comarca. No obstant això, la ciutat d’Oliva, a la comarca de la Safor es troba a uns 10 minuts en cotxe i Dénia a uns 20 minuts. El que portava a demanar al grup Ciutadans de Pego l’optimització de recursos en cas d’emergència, eliminant en eixes situacions, les fronteres provincials.

La moció presentada per Ciutadans de Pego, llegida pel portaveu de la formació, José Maria Ferrer, exposava:

1- “Sol·licitar a la Generalitat Valenciana que s’estudien totes les possibilitats de col·laboració entre les províncies i tots els pobles limítrofes per a poder fer ús dels serveis de bombers més pròxims als llocs dels fets tant en incendis com en accidents de qualsevol tipus, encara que siguen de diferents províncies.

Si tenim un servei centralitzat de coordinació d’emergències, el 112, per què existixen barreres entre les províncies i en conseqüència entre els pobles? Per què no fem un ús més racional dels mitjans en benefici general dels ciutadans i una major cohesió territorial de la nostra comunitat?
2- Donar trasllat del present acord al President de la Generalitat com als portaveus de tots els grups polítics en respresentació a les Corts Valencianes.

3- Donar trasllat del present acord a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com a tots els municipis de la nostra comunitat que formen part del límit de les tres províncies”.

Tots els partits polítics del plenari es mostraven d’acord en la demanda. El Bloc-Compromís manifestava que “és qüestió de lògica”.

Enrique Moll utilitzava un llenguatge molt planer per a expressar la situació de Pego, “el cul d’Alacant i de València”.

El PP també es mostrava d’acord amb la demanda i posava un altre exemple, en este cas, en qüestió sanitària. Un accident de trànsit que passe a la carretera N-332 o a la carretera del mar però a la província de València també es derivaria a Gandia i no a Dénia que està més a prop.

S’aprovava, per tant, per unanimitat.
471 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!