La XXIII Trobada desafià a la pluja

Els carrers de Beniarbeig es van convertir en una senyera de barres roges i grogues per a donar la benvinguda a Jaume I. Després van ser els tallers dels distints col•legis i instituts els que van agafar protagonisme per donar joc als més joves de la comarca. Més de 8000 persones es van acostar fins a Beniarbeig tot i el dia gris per a defensar l’ensenyament en valencià. La pluja va fer acte de presència cap a les 7 de la vesprada i va provocar que se suspenguera La Gira 2008. A les 8 del matí de dissabte els telèfons dels membres de l’organització de la XXIII Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Alta treien fum. La raó el cel nuvolós que cobria la comarca. Havien de decidir si tiraven o no endavant la Trobada. Mentrestant, les dones de Beniarbeig van eixir als balcons per a tirar sal i espantar la pluja que amenaçava ja, de bon matí. I ho van aconseguir durant bona part de la jornada, fins a les 7 de la vesprada, que l’aigua va començar a caure, mentre els grups de la Gira 2008 (Pinka, Lilit i Dionís, Skapolits i Paral•lel 84) assajaven. Els aproximadament 3 litres per m2 que van precipitar van provocar la suspensió de la Gira i del sopar popular previst a la plaça del poble. Tot i això, els tallers, activitat principal de la jornada es van poder realitzar.

Tot i l’amenaçava de pluja, al voltant de 8000 persones de tota la comarca, la majoria d’elles xiquets i xiquetes es van apropar fins a Beniarbeig per a donar suport a l’ensenyament en valencià d’una manera lúdica, en la XXIII Trobada. La majoria dels més de 50 tallers previstos es van dur a terme. La varietat era gran i els xiquets i xiquetes anaven d’un a l’altre sense distinció, desenvolupant les seues habilitats plàstiques, motrius, de punteria, entre d’altres.

La representació pegolina la van dur a Beniarbeig l’AMPA del col•legi Carolina Sala i el col•legi Ambra. D’una banda es construïen gorres amb la imatge d’un Jaume I infantil, de l’altra tenien muntada una perruqueria creativa amb un èxit de clients impressionant, respectivament.

A l’observar els distints tallers, es podien veure, ja ho hem comentat, els xiquets i xiquetes enfeinats fent gorres, flors reciclades, corones, entrepans de xocolata o collarets de pasta, però no només ells gaudien de les activitats, ja que molts pares i mares estaven tant entusiasmats o més que ells.

Entre els carrers de Beniarbeig i la gent que entre ells deambulava, no faltava la música de xaranga, l’espectacle de pallassos colorits amb pompes de sabó o les dansades valencianes populars, tampoc, entre les activitats extra que es van fer, la muixeranga de Pego o els contacontes.

El president de la CAPPEV, Jaume Fullana, pocs minuts abans de les 7 de la vesprada, valorava positivament la jornada, tot i que destacava “que el nombre de persones que han acudit no és el nombre al qual estem habituats, de 15.000 persones, potser estem al 50%, però estar al 50% amb un dia com avui amb el temps que ha fet […] doncs crec que ens podem donar per satisfets.” Va destacar Fullana la vista d’uns 80 mallorquins i mallorquines que van aconseguir, tot i la pluja, realitzar el correfoc, això sí, avançant-lo a l’hora prevista.
539 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!