La Unitat de Prevenció Comunitària promou el Dia Mundial Sense Tabac

És el 31 de maig, però avançant-se en el calendari, ahir es van lliurar els premis als millors dibuixos del I Concurs de Dibuix per al Dia Mundial Sense Tabac. Els dibuixos finalistes estan exposats a l’entrada de la Biblioteca Pública Municipal. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que l’alumnat de 5é i 6é plasmara la consciència que té sobre la percepció del risc del tabac.
El 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac. Enguany, l’Organització Mundial de la Salut ha seleccionat el Conveni Marc per al control del tabac com a tema a desenvolupar, ja que aquest és el principal instrument d’àmbit mundial de control del tabac. El Conveni Marc va ser el primer tractat negociat sota els auspicis de l’OMS i és un dels tractats més àmpliament acceptat en la història de les Nacions Unides.

En vigor des de 2005 i amb més de 170 membres, és un acord basat en l’evidència que reafirma el dret de totes les persones al major nivell de salut i ofereix noves dimensions jurídiques per a la cooperació en la lluita contra el tabac.

La campanya del 2011 del Dia Mundial Sense Tabac estarà centrada en el següent missatge clau: “els països han d’aplicar plenament el Conveni per tal de protegir les generacions presents i futures contra les devastadores conseqüències sanitàries, socials, ambientals i econòmiques del consum del tabac i l’exposició al fum del tabac”. I aquesta es pot dir que és la filosofia que persegueix i que segueix el I Concurs de Dibuix per al Dia Mundial Sense Tabac organitzat per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i Les Vall amb la col•laboració de la regiduria d’Educació de l’Ajuntament de Pego.

Explicava la treballadora social encarregada del departament, Mari Chofre que “l’objectiu del concurs és que plasmen d’alguna manera la consciència que tenen els xiquets que encara estan en una edat de tindre la percepció del risc adequada sobre el tabac, que plasmen la seua idea”. Assegurava Chofre que els participants, alumnes de 5é i 6é de primària “tenen molta consciència”

La treballadora social encarregada de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives explicava que per a dur a terme el I Concurs de Dibuix per al Dia Mundial Sense Tabac van fer “partícips a tots els xiquets i les xiquetes de cinquè i sisè de primària de tots els col•legis”, una participació voluntària que s’ha incentivat amb un detall per a cada participant. Els dibuixos finalistes estan exposats des del passat dimecres, 4 de maig, a l’entrada de la Biblioteca Pública Municipal.

El jurat del I Concurs de Dibuix per al Dia Mundial Sense Tabac han estat per curs i col•legi, seleccionant aquells que “consideràvem que tenien un missatge més clar”. Eixos dibuixos han estat: A Carolina Sala, en 5é el de Guillem Bordes; de 6é el d’Albert Alemany. A Rosalia Bondia, en 5é ha estat elegit el dibuix de Maria Sesé i de 6é el d’Aida Maldonado. A Sant Antoni, en 5é s’ha seleccionat el treball de Maria Sastre i de 6é ha estat el de Raül Martí. Explicava Maria Chofre que “no hi ha guanyadors de tots els col•legis perquè al ser una participació voluntària no hi hagut participació de tots els col•legis, tot i que la intenció era que participaren tots els de la Mancomunitat”.

La iniciativa, que parteix de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictes de la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, recordava Maria Chofre forma part de la tasca encomanda a aquest servei que és “previndre el consum de drogues i com més prompte comencem millor per als qui encarem la prevenció”.
433 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!