La Guàrdia Civil deté a Pego al presumpte autor del robatori de 13 tones de taronja

Va falsificar, junt amb un altre home que s’està investigant, més de 17 DATA per a aconseguir introduir unes 13 tones de taronja en el mercat legal. La col·laboració ciutadana ha sigut clau per a identificar al principal sospitós.
La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut un home de 54 anys, i nacionalitat espanyola, i està investigant a un altre, de 40 anys, com a presumptes autors de 8 delictes del robatori d’unes 13 tones de taronja, i de diversos delictes de falsificació de documents i usurpació d’identitat.

Durant diverses entrevistes amb productors de taronja de la zona, en la investigació d’algunes denúncies interposades en la zona, l’Equip ROCA de Calp va aconseguir localitzar diversos testimonis d’un dels robatoris. Amb la descripció dels possibles autors, s’inicia una recerca per a intentar identificar-los d’entre diversos sospitosos. Durant la investigació es va descobrir que la major part de les accions es realitzaven en punts pròxims a l’habitatge d’un d’ells.

D’esta manera, apareixen nous testimonis que reconeixen el sospitós, i declaren haver rebut amenaces, a fi d’acovardir-los per a evitar ser identificats.
Al realitzar algunes inspeccions en magatzems de la localitat de Pego, es descobrix que els documents “DATA” entregats pel sospitós estaven falsificats. D’esta manera, aconseguia introduir en el mercat legal tots els cítrics robats.

Tot apunta que, després d’haver aconseguit un DATA legal, s’havien realitzat còpies d’una similitud imperceptible a simple vista, alterant algunes de les dades per a poder comercialitzar les taronges, sense despertar sospites.

Durant el mes de març, l’Equip ROCA de Calp, ha detingut o imputat a 6 persones per delictes de furt i robatori relacionades amb la taronja, i s’han recuperat més de 3 tones de taronges.

El passat 30 de Setembre de 2015 es presentava a Pego el Pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles i ramaderes 2015 que mobilitzava, en esta campanya, més de 180 agents de la Guàrdia Civil de tots els grups especialitzats en la prevenció i investigació.

L’objectiu del Pla contra les sostraccions és prevenir les principals amenaces per a la seguretat de les diferents zones de la comarca. Fomentar la confiança de les persones residents i agricultors en les Forces i Cossos de Seguretat i en el desenvolupament de conductes proactives per a la denúncia de les situacions i delictes dels que poden ser víctimes. Finalment, perfeccionar la resposta policial en la seua actuació.
585 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!