La cuina autòctona eix integrador de cultures diverses

Dissabte es va clausurar el taller de cuina autòctona per a immigrants que ha impulsat la Regidoria de Serveis Socials i Immigració. Els secrets de la cuina pegolina més cassola han servit per a donar un pas endavant en el procés d´integració de la comunitat immigrant a Pego. Quatre sessions magistrals sobre cuina autòctona han servit per a assentar les bases sobre un punt clau per al futur de Pego. La integració entre la comunitat estrangera que s´ha assentat a la localitat i la societat pegolina. Conèixer els distints tipus de paella, tastar un arròs al forn casolà o aprendre a pastar coques, són alguns exemples del senzill que pot ser donar un pas cap a la coneixença de l´altre.

Existeixen diferències lingüístiques, culturals i altres, però durant el taller de cuina autòctona per a immigrants que s´ha realitzat durant quatre caps de setmana a Pego, s´han salvat aquests esculls i s´ha aconseguit reforçar el grup de 18 persones que integraven el curs. Evarist Miralles, professor del taller, valorava el resultat de l´experiència positivament.

L´intercanvi de cultures viscut és una de les característiques que destaquen alguns dels alumnes assistents, com és el cas de Renato Ferrari, d´origen peruà, però ciutadà estadunidenc des de fa molts anys.

Conèixer els costums i secrets de la cuina valenciana ha estat un punt d´inflexió per a apropar diversos col•lectius i deixar a banda tòpics sobre el plat més internacional de la cuina valenciana, la paella, ho explicava Luci Arguellos, presidenta de “MontePego International Ladies Club”.

La clau per a aconseguir aquestes reaccions ha estat la cuina casolana, una cuina que desmunta la imatge turística que la molts restaurants ofereixen en els seus menús.

L´èxit que ha aconseguit el taller es va poder comprovar el dissabte passat quan en la clausura d´aquest, les persones assistents van poder apreciar algunes de les receptes apresses com són els pastissos de tomaca amb ceba recoberts d´ou. Anna Aparici, regidora d´immigració, assegura que es repetirà l´experiència en properes edicions.

236 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!