Keke Vilabelda rep el Vila de Pego de Pintura

Com ja es habitual per aquestes dates del mes de juny el Museu d’Art de Pego inaugurava divendres passat l’exposició que recull les millors obres pictòriques del XXXIV Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego. Moment en què també es va fer entrega del Vila de Pego al jove valencià Keke Vilabelda Montalt, dotat en 6000 euros, pel seu quatre ‘Autopia’. La mostra romandrà oberta fins el 3 de juliol de dilluns a dissabte de 6 a 8 de la vesprada.
A mitjans del mes de juny hi ha una cita ineludible al poble de Pego, la inauguració de l’exposició de les obres amb més qualitat del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego, data en què també s’entrega el Premi Vila de Pego de Pintura. Aquest any el premi requeia en l’obra del jove artista valencià Keke Vilabelda Montalt, ‘Autopia’, quadre en el que es pot veure que “la ciutat, és per a Keke, el motiu, la inspiració, són els seus paisatges reals, procedents de l’entorn diari, de la vida comú a tots, sentint-los així propers”, segons escriu Lupe Fullana Zarranz, periodista especialitzada en joves valors artístics, en el pròleg a l’obra guanyadora en el catàleg de la mostra. Fullana Zarranz descriu el jove artista valencià com a “audaç” i agosarat”, a més de “paisatgista urbà d’enorme càrrega poètica, insaciable i atrevit”.

Aquest llicenciat en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València des de fa un any, no para d’aprendre i d’intentar mostrar les seues obres en concursos i galeries.

Per a Keke Vilabelda els concursos són “un tema difícil”, perquè tot i que admet que “quan et donen un premi et motiva moltíssim”, també admet que “no et pots deixar condicionar perquè si acabes pintant només per als premis et quedaries estancat”, així conclou que els concursos i els seus premis serien “una espècie de trampolí […] però no una finalitat en sí mateixa”.

Al ser preguntat pel seu estil, Keke Vilabelda, afirmava que encara és massa jove per a definir-se en un estil. No obstant, explicava que ara està intentant treballar “un joc de contrastos, un joc amb la pintura de superfície i al mateix temps amb la profunditat; fotografia i al mateix temps abstracció; blanc i negre, color, alguna cosa estètica però que alhora tinga missatge… en definitiva el contrast”.

I en aquest joc de contrastos es mou l’obra seleccionada pel jurat del Vila de Pego de Pintura, ‘Autopia’, el premi amb més valor econòmic, 6.000 euros, que ha rebut fins ara l’artista valencià. D’ ‘Autopia’ ressaltava l’artista “la carretera autopista i el cotxe com a protagonista” per a arribar a la idea que “les carreteres com a transformació del paisatge del segle XX”.

En el moment de l’entrega del premi Vilabelda agraïa els concursos perquè són “plataformes que suposen la millor escaparata per als nostres treballs”.

La regidora de Cultura, Elvira Ciurana, ressaltava la vàlua del Certamen Nacional de Pintura, que s’ha mantingut en el temps i ha augmentat el patrimoni pictòric de Pego amb cadascuna de les 34 obres que es recullen al Museu d’Art Modern de Pego.
433 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!