Joan Ramon Pous guanya la XXIX Volta a Peu a Pego

Maxime Mackinnon va ser la primera corredora en arribar a meta. Un circuit més suau que anys anteriors amb eixida al Passeig ‘Michel’ feia que més d’un miler d’atletes participaren en aquesta clàssica que forma part del circuit comarcal. Amb l’arribada a meta de 1.139 participants, la XXIX Volta a Peu a Pego batia el rècord d’atletes que acabaven la carrera dels seus 29 anys d’història.
Joan Ramon Pous del C.A. Franc Beneyto R. Dénia va ser el primer en creuar la línia de meta de la XXIX Volta a Peu a Pego marcant un temps rècord, amb 33m, 11s. El subcampió d’Espanya en pista; el subcampió de la Comunitat Valenciana en 10.000 metres i 25 classificat en el campionat d’Espanya va entrar lleuger i en solitari a la línia de meta.

El segon en arribar va ser un etern segon en el XV Circuit de la Marina Alta, Vicent Mas Lleyda del C.A. Dianium. El 3er classificat va estar Marcelo Vazquez Cortés del C.A. Benidorm. En quart lloc arribava Mohammed Day Day.

Pel que fa a la classificació general femenina, la primera en creuar la meta i, també en diferència, va ser Maxine Mackinnon de C.A. Dianium amb 38 minuts en els 10km. La 2ª Maica Sala Garcia del C.A. Benidorm i 3ª Cristina Roselló Prats Del C.A. Llebeig de Xàbia.

Pel que fa a la classificació de participants pegolins va quedar, com hem escoltat amb l’arribada de Pascual Company Puig del Dorsal-19 amb 38m, 2s, després de Maxine Mackinnon. El segon pegolí en creuar la meta va estar Fernando Estruch Dominguis del C.A. Safor-Marina i el 3er Christian Vidal Sendra, corredor independent. Pel que fa a les corredores pegolines, la primera en creuar la meta va estar Christina Thomas del C.A. Costa Blanca Estriders amb 44m. 2s. La 2ª Adelaida Aguilar Puchol Independent i la 3ª Laura Pascual Pascual del Dorsal-19.

Així, dissabte passat Pego va viure la festa de l’atletisme amb la XXIX Volta a Peu a Pego, una carrera més que veterana que després de sis anys desenvolupant-se fora de les pistes del Pujol, enguany afegia una novetat en la seua eixida i arribada, ja que incorporava el Passeig ‘Michel’ al seu circuit. Des de l’organització apunten que “l’amplitud del passeig, que va ser lloc de concentració, sortida i meta de la I Mitja Marató Vila de Pego, fa més espectacular la celebració de la cursa i eixa amplitud va permetre fer dues sortides de la cursa, que desprès de dues voltes al circuit de Sant Antoni i Sant Sebastià comptà amb 1.139 participants que arribaren a meta” el que implica un rècord en els 29 anys d’història de la Volta a Peu a Pego. En total 1.150 atletes van començar la cursa.

L’amenaça de l’oratge va fer témer per la realització de la cursa. No obstant, malgrat les disperses tempestes que va descarregar el cel a mitjan vesprada, es van poder dur a terme les 6 proves dels xiquets i les xiquetes. Només acabar aquestes és quan va fer acte de presència la pluja. Afortunadament per a totes i tots els participants a la XXIX Volta a Peu a Pego, poc abans de les 19h. el sol lluïa amb força, permentent que la carrera es desenvolupara sense problemes. A les 20h. 20m. creuava la línia de meta la darrera classificada. Així, els organitzadors quedaven “la mar de contents, ja que la participació ha estat molt nombrosa, senyal de que els agrada vindre a Pego i la preocupació pel temps quedà en res… al igual que l’any passat”, com explicava Ferran Ferrando, president del Club Dorsal-19.

Sobre el circuit comentava Ferran Ferrando que és el mateix de fa 10 anys amb l’avantatge que comença i acaba en pla, el que permet que “la gent es veja arribar prou bé”.

El president del Cultural Dorsal-19 confiava que “el nou ajuntament que entre també es faça càrrec d’estes coses que tenim nosaltres; que treballem moltíssim, però ho fem en carinyo, en il•lusió i en fe i sempre necessita, com tot en esta vida, una xicoteta ajuda econòmica”.