Isabel Garcia i Canet guanya el Senyoriu d´Ausiàs March


La jove poetessa de Pego ha estat guardonada amb el prestigiós premi de poesia que atorga Beniarjó, ciutat natal del poeta valencià. Amb “Claustre”, l’obra guanyadora, Isabel Garcia i Canet es consolida en l’art de la poètica valenciana actual.

La XXVI ena edició del guardó Senyoriu d´Ausiàs March de Beniarjó ha recaigut enguany en Isabel Garcia i Canet, una jove de Pego de 25 anys que es consolida amb aquest premi com una poetessa en l’esclat de la seua creació.

El poemari guanyador, “Claustre”, competia amb altres trenta obres que s’havien presentat a aquest veterà certamen de reconegut prestigi en l’àmbit literari valencià. El premi està dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra. Isabel Garcia explica que el poemari és un treball dominat per la filosofia de Plató on ha intentar viatjar des de dins cap a fora per tal de veure la llum.

Amb més seixanta poemes, “Claustre” constitueix una de les obres més llargues que han obtingut aquest premi literari. L’obra ha estat gestada durant diversos anys, un conjunt de poemes treballats una i mil vegades per una poetessa exigent en la seua escriptura que sempre opta per la crítica constructiva d’altra gent abans d’acabar un poema.

El poemari està dividit en tres parts: “Caverna”, inspirat en l’obra de Plató, “Abrils”, en referència al mes en el que ella va nàixer i “Ceguesa”, que ens duu a l´individualisme al que ens ha dut la societat actual.

Isabel Garcia i Canet, pillada per sorpresa en el mateix moment de l’entrega de premis, se sent molt satisfeta pel reconeixement a l’esforç que ha suposat l’escriptura d’aquests seixanta poemes. El senyoriu d´Ausiàs March és una consolidació de la tasca que ha estat fent fins ara i un vist-i-plau per continuar escrivint.512 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!