Hui comença un nou judici contra Carlos Pascual

L’exalcalde de Pego és jutjat per ser el presumpte autor d’un delicte de prevaricació comés suposadament en l’any 2003 a l’autoritzar el pagament de 399.821 euros a una empresa per la neteja dels arrossars situats a la marjal. El fiscal demana 9 anys d’inhabilitació per a càrrec públic.
Hui Carlos Pascual tornarà a seure a la banqueta. En esta ocasió se l’acusa d’un pressumpte delicte de prevaricació comés suposadament l’any 2003 a l’autoritzar el pagament de 399.821€ a una empresa per la neteja dels arrossars del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, la mercantil Russafa SL. L’Ajuntament de Pego no era propietari de les parcel·les netejades, sinó que la competència era de la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres, una comunitat privada.


Foto: EFE


Segons l’escrit del fiscal, l’acusat va incomplir totes les formalitats legals com l’elaboració d’un contracte administratiu, la consignació pressupostària o l’aprovació d’un projecte o memòria. Per això, demana per a ell una pena de 9 anys d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic.

En el seu escrit d’acusació provisional, al que va tindre accés EFE, la Fiscalia sosté que l’aleshores primer edil Carlos Pascual va ordenar el pagament de les factures per estes tasques «sabent la seua injustícia», ja que «va incomplir totes les formalitats legals necessàries» al prescindir de contracte administratiu, consignació pressupostària, un projecte o una memòria prèviament aprovada.

Els arrossars no eren propietat de l’Ajuntament sinó privats, per la qual cosa la competència per a la seua neteja i altres treballs de cura en ells corresponia a la Comunitat de Regants de les Terres Arrosseres.

De fet, dos convenis de col·laboració datats en 1996 i 2003 arreplegaven «el finançament i adhesió per part de l’Ajuntament en totes les actuacions que duga a terme la comunitat de regants de les terres arrosseres de Pego-Oliva», però no incloïen de cap manera «la contractació ni l’execució per part del mateix», relata la fiscalia.

El segon d’estos convenis sí que establia una col·laboració econòmica per part del Consistori, encara que limitada a 120.000 euros.

A finals de juliol de 2008 la Sala Tercera del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana condemnava a l’Ajuntament de Pego a pagar més de 405.000 euros per treballs fets a la Marjal durant l’any 2003. Les factures van ser presentades per l’empresa una setmana després del canvi de Govern municipal fruit de les eleccions d’eixe any, el 6 de juny.

546 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!