Hui es parla a València del Pla Especial nº2 de Pego

La regidora de Medi Ambient s’ha reunit amb el cap del servei d’avaluació ambiental estratègica, José del Valle Aroca per a tractar com es podrien excloure del Pla Especial nº2 les zones de Sant Joan i Mostalla II perquè les muntanyes de Pego es puguen protegir de l’urbanisme.
Ens hem de remuntar al ple extraordinari del 23 de Novembre de 2006, per a veure la primera votació, a informació pública, del Pla Especial nº2 del PGOU que es refereix a l’ampliació del sòl no urbanitzable protegit i la classificació del sòl no urbanitzable comú, és a dir, abordava la protecció de les muntanyes.

Les grans línies d’actuació proposades per a l´ampliació de l’àmbit del sòl no urbanitzable protegit abraçaven 6 grans àrees: Monte Mostalla, propera al terme municipal de l´Atzúbia i la Pedrera; part de la via urbanitzable no detallada de Mostalla; zona propera a Penyalba fins a la CV-715; muntanyes del sòl dotacional d’acampada fins a les partides Mitjanes i Coma; zona de muntanyes fins a la carretera de Sagra, CV-715.

En aquell ple, però, no s’aprovava el punt perquè no aconseguia majoria absoluta. L’aleshores regidor d’Urbanisme, el popular Eduardo Siscar, va votar en contra, aconseguint-se 8 vots favorables i quedant-se a un de la majoria absoluta.

El decret d’alcaldia de 29 de desembre de 2006 informava sobre l’obertura d’una fase d’informació i participació ciutadana en relació al Pla Especial Nº 2 del PGOU de Pego per a l´ampliació del sòl no urbanitzable protegit i classificació del sòl no urbanitzable comú. Per tant, la ciutadania podia consultar el Pla que permetria la desclassificació de Mostalla II i Sant Joan, el que significava, en altres paraules, protegir de qualsevol possibilitat urbanitzadora totes les muntanyes de Pego a partir d’una cota de 130-150 metres sobre el nivell del mar, excepte Mostalla, que hauria de ser protegida a una cota més baixa per la seua fragilitat, per estar damunt de l´aqüífer de Pego”.

Hui, la regidora de Medi Natural, Laura Castellà, s’ha reunit amb el cap del servei d’avaluació ambiental estratègica, José del Valle Aroca, per veure si existix alguna possibilitat d’excloure del Pla Especial nº2 a Mostalla II i Sant Joan perquè puguen ser protegides les muntanyes de Pego, ja que, segons explicava dilluns passat Castellà, des de Conselleria es considera que estes dos zones no reunixen les condicions necessàries per ser considerats zones urbanes.
1219 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!