Foment sotmet a informació pública el projecte de la Connexió Sud d’Oliva per desviar el trànsit de la N-332

Amb una inversió prevista de 28,9 M€, permetrà la connexió de la N-332 amb l’AP-7 en la zona Sud d’Oliva, en la carretera de Pego. L’aprovació provisional està datada el 19 de desembre de 2014 i actualment està en fase d’exposició pública. Està previst realitzar un enllaç tipus trompeta amb l’AP-7 i un enllaç amb glorieta inferior en la connexió amb l’actual carretera N-332.
El passat dilluns, 19 de gener de 2015, el Ministeri de Foment publicava una nota de premsa informant que, el projecte de traçat “Connexió Sud d’Oliva. Fase 1 de la Variant de la Safor”, havia estat publicat en el Boletín Oficial del Estado i estava en fase d’informació pública.

Este projecte és el que permetrà desviar el trànsit de la N-332 al seu pas per Oliva per a descongestionar la localitat veïna, una demanda que fa anys reclamen usuaris i, sobretot, veïnat d’Oliva.

El projecte va ser aprovat provisionalment amb data 19 de desembre de 2014 amb un pressupost base de licitació de 28,90 milions d’euros. Encara no hi ha termini per a les obres, de fet arriben amb un cert retard, però es calcula que podrien estar llestes entre 2016 i 2017.


Font: oliva.es


L’objecte del projecte és executar, utilitzant l’AP-7, una variant de l’actual travessia de la N-332 d’Oliva, de manera que es puga connectar amb l’AP-7 en el tram sud, tornant a la N-332 al nord d’Oliva a través de l’enllaç existent en el peatge. La nova carretera unirà la N-332, la carretera de Pego i l’autopista AP-7, als voltants del cementeri, al sud de la ciutat.

El Ministeri de Foment es decanta per esta opció perquè, com anunciara en març de 2014 el secretari general d’Infraestructures, Manuel Miño, l’execució l’autovia A-38 -també coneguda com a ronda de circumval•lació de la N-332 al seu pas per Oliva, l’Alqueria de la Comtesa, Palmera i Bellreguard- tindria un cost aproximat de 153 milions d’euros i no estaria acabada en menys de quatre anys. Este càlcul, lligat a l’anunci del mateix Ministeri de Foment, de no renovar la concessió de l’Autopista AP-7 en 2019, el que provocaria el seu alliberament i, consegüentment, la seua gratuïtat, duia a reconsiderar l’execució de la variant de la Safor, perquè «seria il•lògic gastar eixa quantitat d’euros quan hi ha una alternativa quasi alhora que es podria inaugurar esta obra», assegurava Miño.

Les característiques tècniques que presenta el projecte expliquen que este consta d’una carretera bidireccional de 2,6 quilòmetres, amb 2 carrils de 3,50 m d’amples i voreres d’emergència de 1,5 m.

Està previst realitzar un enllaç tipus trompeta amb l’AP-7 i un enllaç amb glorieta inferior en la connexió amb l’actual carretera N-332.

Estan previstes set estructures, corresponents als enllaços, sobre la CV-715 i la canalització del barranc de l’Alfadalí.


Font: saforguia.com


La documentació del Projecte de Traçat i l’Estudi d’Impacte Ambiental, que està actualment en fase d’exposició, pot consultar-se, en dies i hores d’oficina, en la Demarcació de Carreteres de l’Estat en la Comunitat Valenciana, amb seu en C/ Joaquín Ballester, 39 – planta tercera, i en la Corporació Local afectada d’Oliva. Estes obres afectaran més de 140 propietaris, incloent el Ministeri de Foment i l’Ajuntament d’Oliva.
495 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!