Foment inicia les obres per reordenar la N-332 en l’encreuament que connecta Pego amb la platja

Un pont substituirà l’encreuament de la N-332 i la carretera del mar. Este obres van ser adjudicades el mes d’abril de 2007 però, problemes amb l’empresa van fer que s’aturara el procés d’execució. No obstant, darrere dels 8 anys de retard també està la crisi econòmica. El Ministeri de Foment explica que la finalitat de l’obra és millorar els accessos i incrementar la seguretat vial. L’alcalde de Pego, després de parlar amb el cap de la demarcació de carreteres de la Comunitat Valenciana del Ministeri de Foment, està pendent reunir-se amb ell a València per veure tot el projecte i poder al·legar-lo, si escau.
Ahir, passades les 14.00h., l’Ajuntament de Pego publicava a la seua pàgina de Facebook una notícia desitjada i reclamada pels pegolins i les pegolines des de temps immemorials. I és que segons, una nota de premsa remesa pel Ministeri de Foment, este ha reprès les obres de construcció del nou enllaç i la reordenació dels accessos de la N-332 al seu pas pel terme d’Oliva amb l’encreuament amb la carretera de Pego al mar per la marjal.
Esta actuació té per objecte la substitució de l’actual intersecció en forma de “doble T” de la carretera N-332, que conduïx des de Pego a les platges de Dénia i Oliva, per un enllaç tipus diamant amb peses amb les seues corresponents vies de canvi de velocitat i, el que és més important, segons la nota de premsa que publicava Foment en 2007, esta obra suposarà la construcció d’un pas superior sobre la N-332, a fi de millorar els accessos i incrementar la seguretat viària.

Un detall que no és menor és que estes obres el Ministeri de Foment les va adjudicar en abril de 2007. En aquell moment l’empresa que va guanyar l’adjudicació, per un valor de 2.196.034 euros, va ser Constructora Hormigones Martínez, S.A. No obstant, esta empresa va tindre un conflicte amb el Ministeri de Foment, d’ací que, junt amb la crisi i les consegüents retallades, l’obra haja arribat a retardar-se 8 anys en la seua execució.

En 2015, l’empresa que durà a terme les obres és CHM Infraestructuras, autora de projectes tan emblemàtics com el Circuit de Xest o el Paddock del Circuit de Fórmula 1 de la ciutat de València. La inversió prevista en esta obra és lleugerament superior a la pressupostada en 2007, de 2.259.352 euros (+63.318€). L’actuació es localitza en la seua globalitat al terme municipal d’Oliva i tindrà una longitud de 2.500 m. Afecta a un punt negre, és a dir, un punt on es produïxen més accidents de trànsit dels habituals, que té registrat el Ministeri de Foment ―una circumstància reiteradament denunciada per part de tots els grups polítics pegolins i des del mateix Ajuntament de Pego.

Segons explica Foment, el nou enllaç amb la N-332, que s’executarà en el perímetre del que es coneix a Pego com creuament de l’Hostal de Sant Jaume, compta amb dos glorietes de diàmetre exterior de 55 metres que connecten la carretera CV-678 (VV-1067) que és la carretera del mar, amb vials municipals. A més, en 2007 Foment detallava les característiques principals de l’actuació centrades en dos rotondes: la rotonda nord que es projecta en la intersecció del Camí Vell de Dénia i el tram de la carretera VV-1067 (CV-678) que connecta l’enllaç amb la N-332 i la nova carretera de la diputació, mentre que la rotonda sud s’ubica en l’actual VV-1067 (CV-678) a l’est de la N-332. Les dos rotondes disposaran de calçada de huit metres amb vorera d’emergència interior i exterior.
Observa Foment que es preveu el tancament dels actuals accessos de les carreteres secundàries a la N-332 sent necessari reposar uns quants camins i accessos a les finques i edificacions contigües, inclosa la via de servici de la pròxima Autopista del Mediterrani A-7.

La construcció de l’enllaç reordenarà els accessos existents en la seua zona d’influència, prohibint els girs a l’esquerra en el tram comprés entre el propi enllaç i el situat més al nord, en l’accés al club de golf Oliva Nova, per mitjà de la construcció d’illots triangulars de formigó en els accessos.

Segons la versió de 2007, l’estructura prevista de l’enllaç és un pont de 25 metres de llum i 12 metres d’amplària.

Davant esta notícia, des de l’Ajuntament de Pego es van posar immediatament en contacte amb la Demarcació de Carreteres del Estat en la Comunitat Valenciana. De fet, l’alcalde va parlar telefònicament amb Ismael Ferrer, cap de la demarcació de carreteres del Ministeri de Foment a la Comunitat Valenciana i van acordar que, pròximament, el més probable és que siga la setmana que ve, mantindran una reunió per tenir accés al projecte i així, si escau, poder al·legar o proposar demandes històriques a Foment.

Siga com siga, l’execució d’este projecte farà que es complisca una reivindicació històrica del poble de Pego a l’hora d’accedir amb seguretat, per la carretera del mar, fins a les cases d’estiueig de milers de pegolins i pegolines, tant en el terme d’Oliva com en el de Dénia.
792 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Hola!!