‘Festa Clandestina’ recull en 12 peces bona part de la relació entre festa i música del poble de Pego

A través de les 12 composicions que integren el darrer treball que acaba de presentar per les xarxes socials la colla de dolçaines i percussió, La Clandestina, es poden repassar capitanies mores i cristianes emblemàtiques. Esta publicació coincidix amb els 50 anys de Moros i Cristians de Pego ininterromputs al municipi.
En esta primera notícia que fem sobre el darrer treball de La Clandestina no us desvelarem molt més del que la colla de dolçaina i percussió ens ha explicat a través de les xarxes socials. Esta primera crònica té com a objectiu difondre la notícia, estendre-la a totes aquelles persones que ens escolten i no ens segueixen per internet.

La Clandestina va fer coincidir la presentació del seu primer disc, ‘Plor clandestí’ amb la celebració del seu desè aniversari, era el 20 de març de 2010. 4 anys més tard, avança la publicació del seu segon treball, ‘Festa clandestina’, a simple vista, una revisió històrica de la relació entre música i la festa de moros i cristians de Pego.
De fet, La Clandestina explica que este treball “vol arreplegar en un sol CD totes les peces que s’han composat per a diferents col•lectius del poble de Pego”, predominantment els de moros i cristians.

En este segon disc, La Clandestina ha comptat amb la col•laboració de l’Agrupació Musical de Pego, sempre molt implicada en la música festera.

Els autors de les peces que s’interpreten a ‘Festa Clandestina’, José Rafael Pascual Vilaplana, José Pérez Vilaplana, Miguel Ángel García Boscà, Toni Lloret, fan que el segon disc de La Clandestina “siga imprescindible tant per la seua qualitat com pel seu interès fester”. I és que les peces que hi conté són molt especial perquè són peces composades especialment per a celebrar un moment especial com és, per exemple, una capitania. A més, ‘Festa Clandestina’ ha tingut visió de futur perquè inclouen entre les composicions, ‘Conqueridores 2014’, una peça que s’estrenarà el proper 13 de juny, a les 20h., a la Casa de Cultura de Pego. Una peça composada expressament per a la Capitania Cristiana de 2014, Conqueridores, per José J. Briones i Vicens i que interpretarà, justament, La Clandestina.

PECES QUE CONTÉ EL CD:

1. Paula Orihuel
2. Conqueridores 2014
3. Als Feixucs
4. El moro clandestí
5. Al-Hagamba
6. Als Alaçdrach
7. Xavier el Coixo
8. Som Almogàvers
9. Ha-Ben-Sahines
10. As Inquisidors 94
11. Als Berebers
12. Musta.

La Clandestina no posa data per a la presentació del ‘Festa Clandestina’ però suposem que, el ja tradicional concert de Fira, seria una bona ocasió.
656 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!