Es presenten els actes de la Baixada del Bullent, Carnestoltes i Pinyata 2015

Enguany, destaquen els 30 anys de vida de la Baixada, a la que des de la regidoria s’ha convidat a les dos poblacions que compartixen una baixada similar, a acudir a gaudir de la festa. D’altra banda, des del divendres 6 i fins el dissabte 21 de febrer estaran exposats els cartells que han participat en el XXIII Concurs de Carnestoltes, al Centre d’Exposicions de Pego.
La premsa comarcal ahir va ser privilegiada al poder contemplar, abans de la data prevista, l’exposició de les més de 50 obres presentades al XXIII concurs de cartells de carnestoltes 2015. Al centre de l’exposició, el cartell guanyador, ‘Pego es vestix de color’ de Carlos Ferrer Ibiza, veí de Benissa. Avançava el regidor de Festes Raül Tamarit que la mostra s’inaugurarà el 6 de febrer i es podrà contemplar fins el 21 de febrer al centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego.


Destacarem hui el que el regidor de Festes va assenyalar sobre el 30 aniversari de la Baixada del Riu, tenint en compte que és la primera cita marcada en el calendari. Recordava la baixada del Bullent la va començar un grup de joves que van pensar que era una bona idea —fer un concurs de barques originals abans de Carnestoltes— per atraure gent a la marjal i alhora aprofitar i netejar el riu. Eixe esperit és el que continua estant present en les bases de la Baixada. I és per això que només s’admeten embarcacions pròpies de la marjal o aquelles que no tinguen motor ni estiguen fetes amb productes contaminants.
Recordava Tamarit que al Blau del Galapatar, on finalitza la cursa, hi haurà servei de bar i música a càrrec de la filada capitana mora, Al-Garrapets. Allí també s’instal•larà un contenidor on podran deixar les barques no es vullguen recuperar.

D’altra banda, amb motiu del 30 aniversari de la Baixada del Bullent, la regidoria de Festes ha convidat als dos pobles que també organitzen curses molt similars a la nostra baixada. Un d’ells és Pola de Laviana (Astúries) que ja ens visitaren en el 25é aniversari de la Baixada i on participen, des de ja fa uns quants anys, un grup de socis del Club d’Espeleologia de Xeresa arribats no només de Pego sinó també d’Oliva, Carcaixent i Almussafes. Són coneguts ací per la qualitat dels seus dissenys, la solidesa de les seues embarcacions i l’enginy en les temàtiques que trien.

Comentava el regidor de Festes que estan a l’espera de la contestació dels representants d’eixos dos pobles. Tamarit també destacava que tots dos s’havien mostrat interessants en compartir la diada pegolina perquè la Baixada del Riu Bullent és la més antiga de totes tres.583 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!