En menys de 15 dies començaran les obres del nou institut

Aquesta és una informació d’ultimíssima hora. Però tot indica que Ciegsa s’ha posat en contacte telefònic amb la regidora d’educació per a demanar que en una setmana es deixe lliure d’objectes l’actual camp del Clot perquè en un període no superior a 15 dies començaran les obres del nou institut de Pego. A darrera hora del matí es comunicava als Serveis Informatius de Ràdio Pego que durant el matí de hui Ciegsa –empresa encarregada de les obres i infrastructures educatives que depenen de la Generalitat Valenciana- s’ha posat en contacte telefònic amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Pego per a comunicar-li que en un període no superior a 15 dies començaran les obres del nou institut de Pego. És per això que Ciegsa ha demanat al consistori pegolí que en un termini d’una setmana deixen completament buit, sense cap objecte, l’actual camp de futbol del Clot, que és la parcel•la on s’ubicarà el nou institut de la localitat.

Fem història: El 25 de setembre de 2006 es realitzaven els primers tastos geològics en els terrenys de l’actual camp de futbol del Clot, on s’ubicarà el futur nou institut de Pego. Aquells tastos tenien com a finalitat conèixer les característiques del subsòl per tal de marcar la forma definitiva de les instal•lacions.

El 23 de març de 2007 l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, compareixia a la Conselleria d’Economia i Hisenda per a signar, davant notari, la cessió dels terrenys on se situarà el futur centre educatiu. Aleshores es coneixien alguns detalls de la futura instal•lació. Comptarà amb 13.500 m2 en els que s’edificaran 16 aules per a secundària, a les que s’han de sumar unes altres sis que acolliran dos línies de formació professional. Així mateix, el nou centre comptarà amb un gimnàs, un trinquet, menjador i l’habitatge per als bidells.

El 4 de setembre de 2008 es publicava al Butlletí Oficial Europeu la licitació de l’IES Enric Valor perquè el pressupost de l’execució de l’obra superava els 8 milions d’euros, una quantitat elevada que implica que la licitació haja de fer-se pública en l’àmbit europeu per tal de garantir la transparència del procés. A partir d’eixe dia la licitació havia de passar 52 dies en exposició al públic.

El 12 de febrer 2009 Ciegsa enviava un fax a l’Ajuntament de Pego informant que ja s’havia adjudicat l’obra del futur IES Enric Valor de Pego. L’empresa que havia guanyat l’adjudicació era ‘Construcciones y Estudios S.A’, el projecte presentat estava valorat en 6.220.997’23 euros (sense IVA) i el Pla d’Execució del nou institut es calculava en 18 mesos.

Finalment, avui, 27 de maig de 2009, coneixem que les obres començaran en un període no superior a 15 dies.

573 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!