Els columbicultors de Pego planten cara als mètodes mafiosos de la Federació d’Alacant

Avui és un dia molt trist per a la columbicultura. Quan sols resten 72 hores per a que s’iniciara el concurs comarcal, Pego ha decidit renunciar al mateix per a no ser complís dels mètodes mafiosos imposats des de la Federació d’Alacant que volia imposar les seues colomes en el concurs.

Des de Pego, tots els socis i la resta de propietaris de coloms eren partidaris de que foren colomes de la societat La Pegolina les que foren soltades ja que una coloma que no coneix el terreny podria anar-se’n molt lluny i a banda de desvirtuar el concurs, posaria en perill la vida d’estos coloms que en ocasions tenen un preu milionari.

Malgrat que en les regles de la Federació s’especifica que les colomes poden ser triades pels membres del club que organitzen el concurs, des de la Federació d’Alacant han fet més cas al soroll de la butxaca que a les pròpies normes i al•ludint a unes regles, que ningú ha vist, volien obligar als pegolins a acceptar les colomes de la Federació.

El motiu de l’exigència dels mandataris d’Alacant no era propiciar un concurs més espectacular als aficionats, sinó únicament cobrar els diners per posar les colomes. No obstant, els colombaires de Pego, amb el suport de colombaires de tota la comarca han optat per fer front al xantatge econòmic de la federació.

Amb esta decisió, el millor camp de columbicultura que existeix a la província d’Alacant no serà seu de cap campionat de la Federació, malgrat la il•lusió i el treball que des de fa mesos realitza el club que presideix Santamaría. La decepció ha estat molt gran per a colombaires i aficionats ja que no hi ha cap llei que obligue a Pego a prendre la decisió de la Federació que sols es pot entendre des de una visió caciquista i lucrativa dels seus dirigents d’Alacant.

Des de la Pegolina no descarten iniciar accions judicials contra la Federació i els seus mandataris al entendre que s’ha fet un gran perjudici als aficionats pegolins en particular i a tota la Marina Alta en general. A més a més, des de Pego també estan barallant la possibilitat de donar-se de baixa a la Federació d’Alacant per a inscriure’s en la de València, la qual cosa seria tot un colp capa a uns mandataris més obsessionats per guanyar diners que per promocionar l’esport de la columbicultura.

Tota esta informació s’ampliarà el proper dimecres dins de l’espai Pols i Vent , que s’emet a Ràdio Pego de 8 a 9 de la nit i on es tracta l’actualitat de la pilota valenciana, el tir i arrossegament i la columbicultura.
284 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!