El sindicat d’estudiants de la Marina Alta Acontracorrent convoca un manifestació per a demà dijous

És una mobilització complementària a la vaga estudiantil de 48 hores convocada per a hui i demà per a rebutjar el nou decret d’universitats conegut com a 3+2 que promou que els graus siguen de tres anys i els màsters de dos, el que apunten, encarirà els estudis universitaris. La manifestació està convocada a les 12.30h, des de la plaça de l’Arxiduc Carles de Dénia. Així mateix, hui també hi ha convocada una vaga de professorat interí.
Els canvis legislatius en matèria educativa superior que el Govern ha imposat des de 2012, amb una modificació de la Llei Orgànica d’Universitats via Decret-Llei van provocar l’augment significatiu dels preus de les matrícules amb l’objectiu d’acostar-les al cost total dels estudis; incrementar sensiblement la dedicació docent del professorat i incorporar diversos mecanismes per tal que les comunitats autònomes limiten i controlen el pressupost de les Universitats.

L’últim anunci del Ministeri d’Educació d’implantar el model conegut com a 3+2, referint-se a l’aplicació de tres anys de grau (actualment en són 4) i 2 anys de màster (actualment és 1) ha provocat una nova mobilització, principalment, de l’estudiantat. Entre d’altres coses perquè, de nou, esta reforma dels sistema universitari es planteja sense consens amb la comunitat universitària, sense debat polític ni social i sense una avaluació de la implantació de l’última modificació legislativa.

El sindicat d’Estudiants qui ha convocat una jornada de 48 hores de vaga en secundària i universitat, hui dimecres i demà dijous, assegura que amb esta nova mesura el Ministeri d’Educació «eliminarà titulacions i fusionarà graus, i reduirà a tres anys els títols de grau a la Universitat, que ara són de quatre anys (240 crèdits). La reducció dels graus a tres anys (180 crèdits) suposarà la seva completa devaluació, convertint aquest títol en paper mullat per al mercat laboral. Si volem tenir un títol universitari real, de debò, amb aquest decret 3+2 ens veurem obligats a cursar dos anys de màster (actualment un any) amb preus impagables per a la majoria. A més, pretenen que el decret entre en vigor aquest mateix any, al setembre, per tal que afecti tant als nous alumnes com als que avui ja estan matriculats a la universitat».
Esta vaga d’estudiants està recolzada, entre d’altres, per la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública que rebutja la imposició de les reformes i crida a la comunitat universitària a què manifeste la disconformitat. També dóna suport la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic.

Davant este nou panorama, el sindicat d’estudiants de la Marina Alta, Acontracorrent, ha convocat una manifestació demà dijous, 26 de febrer, a les 12.30h., a Dénia, contra el nou decret 3+2. Argumenten des d’Acontracorrent que:

«-A Espanya és ja un 67% més car estudiar un màster que un grau.
-S’han triplicat el preu dels crèdits universitaris des què va començar la crisi.
-El 3+2 és el resultat de la mercantilització de la nostra educació.
-El 3+2 augmenta la desigualtat entre els estudiants que puguen pagar 4 ó 3 anys de grau.
-Al País Valencià han pujat un 34’32% el preu dels màsters.»

La manifestació s’iniciara a la Plaça ARXIDUC CARLES (parada de autobusos) i es donara per acabada a la Plaça de l’ajuntament de Dénia.
La plataforma per l’educació pública de la Marina Alta dóna suport a la vaga d’estudiants dels dies 25 i 26 de febrer, així com a la manifestació convocada pel sindicat d’estudiants ‘Acontracorrent’ per al dia 26 de febrer a Dénia a les 12’30.

La plataforma d’educació pública de la Marina Alta considera que «la reforma del ministre Wert dels estudis universitaris, de reduir el grau de 4 a 3 anys, i augmentar els estudis de màsters d’1 a 2 dos anys és una privatització encoberta de l’educació pública postobligatòria, què només beneficia als poders econòmics, així com dificulta la igualtat d’oportunitats què representa una Universitat pública accessible per qualsevol butxaca i condició social».

D’altra banda, hui també estan convocats a una jornada de vaga el professorat interí. La convocatòria d’esta vaga va estar acordada per les assemblees conjuntes de STEPV, AFID (Associació de Funcionaris Interins Docents) i CPI (Coordinadora de Professorat Interí) amb el professorat interí.
Els motius pels quals s’ha convoca la vaga de professorat interí han estat: «manifestar el rebuig a l’aplicació de l’acord de professorat interí de 2013 en les pròximes oposicions previstes en l’àmbit de l’ensenyament no universitari ja que comportarà una nova onada de reordenacions del professorat interí de les especialitats afectades per la convocatòria d’oposicions», expliquen des de l’STEPV.

Així mateix, el sindicat majoritari en l’ensenyament valencià explica que esta convocatòria també «reclama obrir una negociació amb la Conselleria d’Educació d’un nou acord abans de la convocatòria de les oposicions que retorne als criteris d’ordenació anteriors a l’acord de 2013 i que portaven en funcionament des de fa més de 30 anys».

Per últim apunten des de l’STEPV que, amb esta mobilització, es vol «recuperar el lloc en les borses de treball del personal interí reordenat per l’aplicació de l’acord després de les oposicions de 2013, que en perdre el lloc en la borsa ha perdut ocasió de ser adjudicat amb vacant en les adjudicacions prèvies a l’inici de curs».
697 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!