El SEP acusa FCC de “frau massiu”

El Sindicato de Empleados Públicos (SEP), força sindical majoritària dels treballadors i treballadores de FCC, ha denunciat aquest matí a la Casa de Cultura de Pego l’incompliment dels plecs de condicions de cada contracte administratiu, a més de les precàries condicions laborals dels treballadors i treballadores i la inseguretat laboral en què treballen. Les condicions a les que s’enfronten cada dia els treballadors i treballadores de FCC semblen tretes d’un conte de terror. Aquesta empresa és consecionària del tractament del fem a Pego, Pedreguer, Orba, Els Poblets, El Verger i Ondara. El Sindicato de Empleados Públicos, més conegut com a SEP, força majoritària entre els treballadors de FCC ha denunciat, en paraules d’Andrea Pastor, portaveu del sindicat, el “panorama desolador” dels treballadors de l’empresa i ha explicat que econòmicament “cobren nòmines de 800 euros bruts, 700 euros nets fent nits i festius” afegint que “hi ha treballadors que han fet més de 200 hores extres en 2008, tot i que la llei només en contempla 80”. Però el que agreuja aquest fet és que les hores extra no es reflecteixen a les nòmines com a tals el que implica que se’ls retinguen i siga com siga tots els mesos cobren el mateix, facen les hores que facen.

Al respecte de la Seguretat laboral ha explicat Andrea Pastor que els “camions no estan en condicions, tenen més de 30 anys, són Pegasos. No porten llums de frenat, no tanquen les portes ni les finestres. Els estrips on s’agafen els peons no estan assegurats…” entre d’altres inseguretats.

El tracte als treballadors i treballadores no és molt millor, ja que comentava Pastor, “dos treballadors han estat sancionats des què s’han afiliat al sindicat”. Així mateix la plantilla és comarcal, tot i que no estiga reflectit com a tal en els contractes administratiu de cada ajuntament. Se suposa que els treballadors no poden treballar més que en el poble que tenen assignat, però no és així, sinó que roden. Aquest panorama fa afirmar a Andrea Pastor que FCC practica l’ “explotació dels treballadors, maltractament i bé, a vore fins on aguanten els treballadors”.

Pel que fa a la part administrativa el SEP a través del seu portaveu assegura que “els plecs de condicions no estan complint-se” el que els duu a afirmar que “FCC està cometent un frau massiu a tots els pobles de la comarca […] i ells fan el que els dóna la gana”.

Un exemple, de tots els que s’han donat en la roda de premsa i que té a Pego com a protagonista és que no es renten els contenidors dos voltes a la setmana, que és el que diu el contracte, sinó que es fa cada 15 dies. D’altra banda, també s’ha exposat que el nombre treballadors de la plantilla és de 5 en total i en el contracte se suposa indica que hauria d’haver 5 peons, 4 conductors i un encarregat.

Un altra de les coses que es donen a Pego i és que el segon encarregat de FCC, encarregat de la granadora que hauria de passar per tot el poble, doncs sembla ser, segons contaven els treballadors presents en la roda de premsa, que la passeja un poc pel poble perquè la veguen i després se’n va a la nau i la deixa en marxa mentre ell va fent altres feines.

I continuem a Pego perquè el delegat sindical de SEP, Salvador Vicens, explicava el desquadrament de la plantilla que implica que “mai estiga completa”, perquè normalment sempre falta algú per dies lliures o perquè està en algun altre poble.

A Pedreguer, Mari Jiménez, delegada sindical a la veïna localitat, explicava que una companya va tenir una baixa de 15 dies i el seu cap li va assignar el seu treball, el que suposava que Mari havia de deixar de fer la seua feina habitual, però FCC no va contractar ningú perquè la fera i van arribar les queixes de brutícia de la zona que granava Mari, que estava fent una altra feina “per a estalviar un contracte a l’empresa”.

I al Verger un altre dels treballadors de la plantilla que no ha donat les dades per por a represàlies, comentava que pot passar un mes fins que els subministren guants o mascaretes, productes bàsics per al seu treball. A més assegurava aquest home que “neteja i desinfecció dels camions no s’ha fet mai.”

Davant aquests greus fets els SEP ha proposat una reunió davant amb el responsable comarcal de FCC per tal d’acordar un conveni a nivell de Marina Alta que reflecteisca, dos punts mínims d’entrada, la dignificació dels salaris i l’ampliació de plantilla. Si no es duu a terme aquesta proposta constructiva el SEP denunciarà tots els contractes administratius que s’estan incomplint i si tampoc funcionara aquesta acció es veurien obligats, cap al mes de juliol a convocar una vaga indefinida.

698 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!