El col•legi Sant Antoni despunta en narrativa breu i matemàtiques

I és que tres alumnes de 1r i 2n d’ESO han guanyat el V Concurs de relats breus de la Província d’Alacant i un alumne de 5é de primària ha quedat 5é en el I Campionat Matemàtics Supertics on-line.
El col•legi Sant Antoni està d’enhorabona perquè no para de tenir alumnes que destaquen en literatura o matemàtiques. Primer ens hem de remuntar a 2010 quan l’alumnat de primer i segon d’ESO va participar en un concurs de poesia, destacant en el certamen a l’aconseguir que 11 participants del Sant Antoni foren seleccionats i, per tant, els seus poemes publicats en una edició de reculls de les millors poesies d’eixe concurs.

En aquest 2011 dos han estat les matèries destacades. D’una banda, la que assenyalàvem anteriorment, la literària, en la que enguany 3 alumnes de primer i tercer d’ESO ha sobreeixit amb les històries amb què van participar al ‘V Concurs de relats breus’ que convoca la Diputació d’Alacant. Els relats ‘La Fuente de los cuatro chorros’ de les alumnes de primer d’ESO Paula Climent i Anna Ibiza, en castellà i ‘L’última nit amb les estrelles’, de l’alumna de tercer d’ESO, d’Isabel Rocher, en valencià han estat triats com alguns dels millors relats presentats. Les tres divendres passat recollien el llibre que els recull junt a d’altres relats i un lot de llibres com a premi.

I és que l’Editorial ECU és l’encarregada de publicar ‘Els millors relats breus juvenils de la Província d’Alacant’ que agrupa els que, segons el jurat, són els cent millors relats literaris presentats en el ‘V Concurs de Relats Breus’ , i entre els quals s’inclouen els relats guanyadors pegolins.

En aquest concurs participen centres educatius de diferents localitats de la província d’Alacant.

L’altra matèria en la que destaca el col•legi Sant Antoni és matemàtiques i en este cas ho ha aconseguit l’alumnat de primària. I és que ells han estat els que han participat en el I Campionat Matemàtics Supertics on-line. Un concurs que el que intenta és millorar la capacitat de càlcul mental de l’alumnat, que va competir, tant individualment com col•lectiva, sota un prisma de motivació constant.

Així, entre l’alumnat del col•legi Sant Antoni hem de destacar Gabriel Pascual que cursa cinqué de primària i va quedar, justament, cinquè d’entre 1.485 participants. Gabriel va respondre correctament 9.776 proves, aconseguint 42.177 punts.

La classe de sisè de primària, que competia amb 107 classes més, va quedar setena en la categoria Gènius del Campionat amb 82.207 respostes correctes i 165.587 punts. La classe de cinquè va quedar posicionada en 17é lloc de 112 participants. Per últim, apuntar que en el rànquing per escoles, de 104, Sant Antoni, es va posicionar en la 12a plaça amb 132.534 respostes correctes i 295.756 punts totals.
582 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!