Dilluns es reprenen les obres de repavimentació de carrers a Pego

Dijous l’empresa adjudicatària de les obres, Esclapes e Hijos SL va realitzar un registre d’entrada a l’Ajuntament de Pego informant que el dilluns 16 de gener reprendran les obres d’asfaltat d’alguns dels carrers de Pego, la majoria dels quals ja tenen elevat l’eixida del clavegueran. Les obres es reprendran pel carrer Sant Ferran.
Curiosament, en el darrer plenari ordinari celebrat a l’Ajuntament de Pego, en precs i preguntes el regidor del BLOC-Compromís, Àngel Sendra va preguntar per la paralització de les obres dels carrers Llavador i Fra Francesc Peris. Carrers que estan dins el projecte del Pla d’Inversió Productiva dels municipis de la Generalitat Valenciana denominat ‘Repavimentació de carrers de Pego’. La pregunta venia després del temps que duen paralitzades les obres.

El regidor d’Urbanisme, José Maria Ferrer, era l’encarregat de contestar al dubte plantejat. En primer lloc, explicava que l’empresa que va guanyar el concurs, Esclape e Hijos SL no té asfalt propi i per tant l’ha de subcontrar. D’altra banda, Ferrer va detallar que abans de començar les obres, des de l’oficina tècnica es va fer una planificació de l’execució de les obres que contemplava tres fases i el fet que aquestes anirien abordant-se progressivament, quan s’acabara una, s’escomençaria l’altra, “perquè l’impacte fora el mínim”. No obstant, assenyalava el regidor d’Urbanisme que, “curiosament, arriba un moment en que, s’escampa tot el poble d’alçat de clavegueram, de tapat de forats, etc.”, duent a terme “un incompliment per part de l’empresa adjudicatària del que la Direcció Facultativa [de l’obra] i l’Ajuntament teníem constància del que s’havia de fer”.

Informava José Maria Ferrer que, “totes les empreses solen estirar de la corretja quan es fa una adjudicació […] Esta empresa s’ha trobat en l’obstacle que, l’empresa directora d’obres considera que, en 31 anys que porta d’experiència en eixe tema, és el millor projecte que s’haja presentat a la seues mans; en quant a valoració, en quant a definició, en quant a detall, en quant a elaboració del projecte que va fer la casa, en els tècnics municipals, d’eixe asfaltat de carrers”. Davant aquesta perfecció, la solució de l’empresa ha estat, segons afirmava el regidor d’Urbanisme, “parar”.

La data que havien donat per a començar de nou les obres Esclapes e Hijos va estar, “a partir del 10 de gener”, el que dubta el regidor. Finalment serà el proper dilluns 16 de gener quan Esclape e Hijos reprenga eixes obres. Ho farà pel carrer Sant Ferran. Seguidament escometrà l’asfaltat de la fase 1, és a dir, carrers Llavador, Ràfol d’Almúnia, Capità Cendra, Fra Francesc Peris, accés al cementeri i accés als vestuaris del Pujol.

Des de la regidoria d’Urbanisme s’ha fet notar que els treballs es duran a terme si la meteorologia ho permet. I és que, segons la previsió d’AEMET dilluns hi ha un 85% de probabilitats de que ploga. Així mateix, demana disculpen les molèsties.
210 Visites

Deixa un comentari