Deu anys del projecte Dénia-Oliva per la costa


Corria l’any 1996 quan els presidents de les diputacions de València i Alacant, Manuel Tarancón i Julio de España, es van posar d’acord per a escometre les obres de connexió dels termes municipals d’Oliva i Dénia per la costa. Era els primers passos dels governs del PP tant en la Generalitat com en les diputacions, mentre que en Oliva l’alcaldia estava en mans dels populars (Enrique Orquín) a Dénia el primer edil era del Bloc (Sebastià García).

Amb l’anunci del projecte es complia una de les velles reivindicacions de la Safor i la Marina ja que la carretera del litoral nord deianenc mor a la vora del riu Racons i només un pont per vianants facilita el trànsit de gent junt amb el mar. Quatre anys més tard, i ja amb Miguel Ferrer com a alcalde popular a Dénia, de nou els mandataris populars es van fer la foto i van anunciar prop de 800 milions de les antigues pessetes per a construir el pont sobre el riu.

Els presidents de les diputacions del moment, Fernando Giner i Juliol d’Espanya, van firmar en el llibre d’or del consistori deianenc. «Les infraestructures juguen un paper fonamental per al turisme» va assenyalar l’ara president de les Corts, Juliol d’Espanya. Mentre que Fernando Giner va afirmar que «els valencians de València i els d’Alacant estem hui un poc més prop». Al juny del 2002 es va presentar novament el projecte amb un muntant que ja ascendia als 4.800.000 euros que sufragarien la llavors conselleria d’Obres Públiques Urbanisme i Transports, les diputacions i els consistoris.

A partir de juny del 2003 el futur pont va caure en l’oblit. Ni els ajuntaments d’Oliva i Dénia(des de llavors governats pel PSOE, amb Vicente Fuster i Paqui Viciano al front) ni les diputacions (amb el PP en el poder) han mogut fitxa o han donat mostres de voler recuperar el projecte. Un enllaç per la carretera de les Marines que també contemplava una connexió de Pego al mar a través d’un pont des de la N-332.


355 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!