Creama tanca demà el Taller d’ocupació Marina Alta IV

D’àmbit comarcal, en ell han participat 4 alumnes de Pego en dos de les especialitats, auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. Però, a més de la formació de 4 pegolins, el taller de jardineria ha actuat en distintes zones del municipi en el període de formació.
Demà conclou el taller d’ocupació Marina Alta IV, en el qual s’han format 29 alumnes de més de 25 anys aturats en les especialitats de:

– Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria
– Atenció sociosanitària a persones en el domicili
– Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials.

Entre els 29 alumnes d’este taller d’ocupació impulsat des de Creama que ha tingut una durada de sis mesos, s’han format i han adquirit experiència laboral 4 persones de Pego en les distintes especialitats. D’altra banda, alumnes del taller també s’han format al municipi.

Així, de l’especialitat d’ajuda a domicili, una alumna ha treballat en el departament de serveis socials de l’Ajuntament de Pego. En l’apartat de pràctiques de formació esta alumna ha ajudat a persones amb necessitats especials de salut física, psíquica i social, aplicant les estratègies i procediments més adequats per a mantindre i millorar la seua autonomia i les seues relacions amb l’entorn.

També ha treballat a Pego una altra alumna de l’especialitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, que ha desenvolupat la seua feina en la residència Sant Joan de Déu; aplicant les competències i els procediments per mantenir i millorar l’autonomia personal i les relacions amb l’entorn de tots i cadascun dels usuaris d’esta residència municipal.

Pel que fa a l’especialitat d’auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, un grup de 4 alumnes han estat fent pràctiques de manteniment i conservació de parcs i jardins. A més, també han estat realitzant tasques de manteniment en algunes instal·lacions municipals, com ara el Calvari, el recinte de la Trilladora, el parc del cementeri, l’Institut d’ensenyament secundari, el camp de Tir i Arrossegament, el passeig Michel i el parc Camilo Mengual.
Detalladament, al Calvari han rastellat fulles i brossa, han retirat arbres i branques mortes i ho han carregat als remolcs per a què els serveis municipals ho transportaren fins l’abocador.

Han actuat en la conservació dels parcs infantils municipals. Així, l’alumnat ha pintat el mobiliari, han rastellat i planejat l’arena en el parc Camilo Mengual i el passeig Michel i també han retirat elements que pogueren resultar perillosos.

Han fet el manteniment de la gespa del passeig Michel i del recinte de La Trilladora, segant-la amb una màquina ultrapropulsada. Així mateix, també han fet voreres amb desbrossadora, carregant les restes en remolcs per tal de transportar-les a l’abocador.

S’han retallat les bardisses del recinte de La Trilladora i el camp de tir i arrossegament. L’alumnat ho ha fet amb maquinària manual i extensible. Les restes també les han preparades per a dur-les a l’abocador.

S’ha netejat el parc del Cementiri rascant les males herbes i rastellant les herbes, fulles i la resta de brutícia. S’han bufat els camins i placetes. Finalment, s’han podat les moreres del camp de tir i arrossegament i els arbustos del parc del cementiri.


781 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!