Creama està preparant el Pla d’Acció Comercial de Pego

A partir de la creació d’un Pla Director de Comerç per a establir directrius generals, recomanacions i indicacions per a l’ordenació i desenvolupament del sector, Creama pretén dur a terme Plans d’Acció Comercials en cadascun dels pobles que conformen el consorci. El Pla d’Acció Comercial de Pego naixerà de la combinació d’una fitxa d’informació municipal, d’entrevistes amb els empresaris, amb la regidora de comerç i la presidenta de l’Associació de Comerciants, amb enquestes telefòniques i amb la visita de l’arquitecte municipal.

El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA), amb el suport del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, està elaborant un Pla Director de Comerç per a establir directrius generals, recomanacions i indicacions per a l’ordenació i desenvolupament del sector. Aquest Pla Director de Comerç servirà a l’hora per a elaborar Plans d’Accions Comercials en cadascun dels pobles que conformen Creama, és a dir, Pego, Benissa, Calp, Dénia, El Verger, Gata de Gorgos, Ondara, Pedreguer, Xàbia i Teulada-Moraira.

Una de les línies d’acció per a elaborar aquest Pla Director de Comerç és comptar amb un diagnòstic dels hàbits de consum per a determinar l’oferta, la demanda i els equipaments amb què compta la comarca de cara a marcar les estratègies de futur. En este sentit, l’empresa Investratègia realitzarà 660 enquestes telefòniques a la població resident dels deu municipis que integren la xarxa CREAMA. Este treball de camp inclourà unes altres 250 consultes a clients del Centre Comercial i 418 enquestes més als residents dels altres 23 municipis de la comarca que no formen part del consorci. Així mateix, es realitzarà un anàlisi urbanístic-comercial de les zones comercials.

Des de Creama es demana col•laboració ciutadana a l’hora de contestar els qüestionaris, que seran tancats, és a dir, anònims, perquè recorden que la informació que s’obtinga de les enquestes ajudarà a ajustar les actuacions en matèria de comerç comarcal en funció de les necessitats detectades. Està garantida la confidencialitat de les enquestes, perquè les opinions aportades seran tractades com un conjunt global del total de qüestionaris a realitzar en cada municipi i no com a valoracions individuals.

El Pla Director té com a objectiu proposar mesures dirigides a reforçar el paper estratègic del comerç com a element vertebrador de la Marina Alta. Es tracta de buscar propostes i idees transformadores per a integrar este sector en un teixit equilibrat territorialment, divers i accessible, eficaç i modern, que gènere ocupació i riquesa i, al mateix temps, oferisca els millors serveis possibles al consumidor. Este pla comprèn tot l’àmbit de la comarca i, en la seua vessant d’eina per a l’ordenació, orientarà sobre la futura implantació d’equipaments comercials sota distintes hipòtesis i escenaris. L’elaboració del Pla Director compta amb una subvenció de 60.000 euros de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació.

Paral•lelament a aquest Pla, com s’ha apuntant, cada municipi integrat a Creama està realitzant el Pla d’Acció Comercial Local. En el cas de Pego poden dir que tècnics del consorci han desenvolupat sessions de dinàmiques de grup amb empresaris del sector de l’alimentació, de béns ocasionals i de mitjanes superfícies, així com entrevistes amb agents implicats en la realitat comercial de cada municipi per a demanar tot tipus d’opinions, suggeriments i possibles vies d’acció i desenvolupament. També han mantingut entrevistes amb la regidora de Comerç, Pepa Sendra i la nova presidenta de l’Associació de Comerciants. D’altra banda, hui mateix Creama-Pego entregarà una fitxa d’informació municipal que conté l’organisme comercial existent a la localitat, els eixos comercials de què consta Pego i a partir dels quals, junt a l’arquitecte municipal, s’hauria de desenvolupar eixe Pla d’Acció Comercial de Pego. Altres dades que conté la fitxa d’informació municipal són dades sociodemogràfiques, activitat econòmica i nivell de renda, turisme i procedència d’aquest. I com a base importantíssima, les activitats comercials que hi ha al municipi, així com el nombre de comerços i superfície de venda total. També es reflexaran els principals equipaments comercials.

El Pla d’Acció Comercial de Pego serà el resultat de la combinació de tota aquesta informació, de les entrevistes que ja s’han realitzat amb els empresaris, la regidora de comerç, Pepa Sendra i la presidenta de l’Associació de Comerciants, de les enquestes telefòniques i de la visita de l’arquitecte municipal. L’objectiu assentar les bases per dinamitzar i modernitzar el comerç local de Pego de manera conjunta i general.
450 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!