Ràdio Pego no podrà apropar les eleccions europees a la ciutadania pegolina

La Junta Electoral ha denegat realitzar un programa especial eleccions europees a Ràdio Pego basant-se en l’article 3 del Règim Electoral General que resa que ‘les emissores de radiodifusió sonores de titularitat municipal no distribuiran espais gratuïts de propaganda electoral en les eleccions distintes a les municipals’. Ràdio Pego havia proposat per al proper dijous un programa especial de dos hores sobre les eleccions europees, per a revaloritzar el paper d’aquesta cita i donar a conèixer els programes electorals de PP, PSPV, BNV i ERPV. Ràdio Pego no podrà apropar les eleccions europees a la ciutadania pegolina ja que la Junta Electoral ha denegat la proposta presentada per al proper dijous, 4 de juny. La proposta consistia en un programa de dues hores en horari de màxima audiència, és a dir, de 12 a 14 hores, dins el període de campanya electoral. S’havia convidat a acudir als estudis de Ràdio Pego als candidats regionals de les formacions polítiques amb representació a Pego que es presenten a les eleccions europees -PP, PSPV -PSOE, BNV i ERPV, perquè durant l’espai radiofònic explicaren les propostes del seu programa electoral.

L’espai radiofònic s’havia dissenyat, com en altres ocasions, que estaria dividit en diversos grans blocs generals per a abordar temes d’interès comunitari com són l’economia, les infrastructures, la Constitució Europea, l’agricultura, l’educació o l’urbanisme, entre d’altres. Per sorteig –abans de començar el programa- s’anava a elegir l’ordre de temes a exposar i l’ordre d’intervencions. Cada candidat/a anava a disposar de 4 minuts per a explicar cada punt i 1 minut de rèplica.

La finalitat de la proposta era apropar a l’audiència de Ràdio Pego les Eleccions Europees perquè coneguera millor que és el que cada partit proposa abans de dipositar el seu vot en les urnes el diumenge 7 de juny de 2009. Així mateix es pretenia revaloritzar el paper de les eleccions europees entre la ciutadania. Ja que generalment, l’abstenció és la notícia més destacada d’aquestes eleccions.

Malgrat tot, però, la Junta Electoral ha denegat la proposta basant-se en l’article 3 de la Llei orgànica 5/1995, de 19 de juny, del Règim Electoral General, que resa que “les emissores de radiodifusió sonores de titularitat municipal no distribuiran espais gratuïts de propaganda electoral en les eleccions distintes a les municipals”.

691 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!