Conxa del Ruste optarà a l’alcaldia per Compromís per Pego

La formació valencianista està molt satisfeta de la participació pegolina a les primàries de Compromís ja que esta no ha baixat del 65% en cap de les dos modalitats: a la llista de les Corts i a la llista local. El pegolí Josep Nadal que es presentava per a liderar la llista a les Corts per la circumscripció d’Alacant aconseguia la tercera posició. Nadal obtenia la majoria de vots a Pego i a la Marina Alta.
Dissabte passat culminava el procés de primàries de Compromís, tant en l’àmbit autonòmic com en el local. A Pego la votació presencial i el recompte de vots es duia a terme al recinte del mercat municipal. El col•lectiu agraïa «l’elevada inscripció [un total de 623 persones] i la gran participació dels veïns i les veïnes de Pego en aquest procés de primàries». El portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra, expressava que la participació «no ha baixat mai del 60%» i assenyalava que pel que fa a la votació a les Corts per la circumscripció d’Alacant la participació ha superat el 75% -ha estat del 75.72%.En les votacions a cap de llista de Compromís a l’Ajuntament de Pego, Conxa del Ruste arrasava, aconseguit 297 vots dels 410 emesos, el que suposa un 72,43% dels vots. La flamant guanyadora de les primàries locals de Compromís per Pego agraïa, en primer lloc, la participació. D’altra banda, atribuïa la seua contundent victòria «perquè és la portaveu al grup municipal se’m coneix més en la tasca política i potser perquè sóc més major que un dels candidats i potser creuen que tinc més experiència». Així mateix, ressaltava del Ruste que «seré el cap visible però en realitat estarem totes les persones de compromís amb el recolzament de totes les persones que vulguen donar-nos idees i participar en el nostre procés».
L’ordre triat pels militants, simpatitzants i la resta de persones inscrites que han votat la candidatura de Compromís per Pego ha estat el següent:

Cens: 623 Participació: 69,18%

1. Conxa del Ruste Aguilar 299,579
2. Àngel Oltra Pérez 164,374
3. Anna Sastre Massanet 125,417
4. Bernat Boluda Garcia 78,408
5. Jordi Pascual Sendra 75,409
6. Josep Joan Folqués Nadal 55,879
7. Pascual Marí Sendra 34,149
Nuls 30El següent pas a seguir, una vegada clares les identitats dels 7 primers llocs de la llista de Compromís per Pego, Conxa del Ruste assegura que és «continuar amb la nostra tasca a l’Ajuntament portant les propostes que vulguem endavant» i el següent acte al calendari és «ja un clàssic, la crosta que celebrarem el dia de Pinyata». Apuntava la flamant candidata a l’Alcaldia de l’Ajuntament de Pego que, transversalment a tot això, «tenim una plataforma de Compromís en la que tot el món pot aportar propostes per al futur programa de la formació».

En parlar de les primàries a les Corts Valencianes per la circumscripció d’Alacant, el pegolí Josep Nadal optava a encapçalar la llista. Finalment, però, es quedava tercer darrere de Mireia Mollà (2086 vots) i Rafa Climent (1661). Josep Nadal aconseguia sumar 1138 vots, apuntaven des del col•lectiu de Pego «gràcies a l’ajuda dels pegolins». Així mateix, també estan convençuts que Nadal «serà el primer diputat pegolí a les Corts valencianes».
El percentatge de vots a llista de la circumscripció d’Alacant a les Corts Valencianes va ser superior atès que moltes persones que són de Pego però que hi viuen fora no podien votar a la candidatura local, però sí a l’autonòmica i provincial. Així, en este apartat van votar un 75,72% del cens i ho van fer, majoritàriament al candidat pegolí.

LLISTA CIRCUMSCRIPCIÓ D’ALACANT

Cens: 622 Participació: 75,72%

1. Josep Nadal: 397,650
2. Imma Orozco: 101,555
3. Mireia Mollà: 81,349
4. Marian Campello: 75,478
5. Joan Tasa: 38,134
També guanyava en vots Josep Nadal al conjunt de la Marina Alta, quasi doblant el vot del seu rival de comarca, Josep Crespo (Dénia).

1. Josep Nadal: 743,380
2. Josep Crespo: 390,856
3. Mireia Mollà: 283,709
4. Rafa Climent: 275,975
5. Imma Orozco: 232,588
6. Marian Campello: 192,881

Davant estos resultats, Josep Nadal valorava el procés de primàries molt positivament perquè «el primer objectiu de Compromís que era obrir-se a la gent, als veïns del poble, en eixe sentit s’ha complit i tots estem molt content pel nivell de participació que hi hagut». Pel que fa a l’objectiu marcat d’aconseguir la primera posició de la llista d’Alacant a les Corts reconeixia que «no s’ha aconseguit i, des d’este punt de vista dir que nosaltres no ens presentàvem per a ser diputat, sinó perquè crèiem que el nostre discurs era el millor i per això volíem encapçalar la llista per Alacant». Nadal reiterava el que havia publicat diumenge a les xarxes socials, que «si hi havia algun culpable de no haver-se aconseguit sóc jo».

En clau de comarca Nadal i el seu equip de campanya assumixen «la nostra responsabilitat d’afiançar l’equip de gent de Compromís de la Marina Alta per treure el millor resultat possible i intentar traure el tercer diputat perquè sabem que serà complicat i hi s’haurà de treballar molt per a traure-ho».

El portaveu de Compromís per Pego manifestaven estar «contents» dels resultats obtinguts a Pego i a la comarca per Josep Nadal i expressava que, «tenint en compte que no era una persona de partit, que no ha estat en Diputació ni els Corts, el trobem un bon resultat» i declarava que «si Josep Crespo no s’hagués presentat per a encapçalar la llista de les Corts per Alacant creiem que Josep Nadal hagués pogut aconseguir eixe nº1». No obstant, Àngel Oltra també assegurava que, «com anem a traure més de tres diputats per Alacant, tindrem un diputat pegolí a les Corts».

El col•lectiu de Compromís per Pego conclou que, amb les primàries «hem engegat el canvi, reiniciarem Pego, reiniciarem el País i ho farem des de baix i des de pobles com el nostre, com sabem i amb totes les persones».516 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!